Lite fakta kanske?

Veckans bloggjerka hos Annika handlar om facklitteratur och frågan hon vill ha besvarad är följande:

Har du något ämne, intresse, fobier, hobby eller annan ”non-fiction”litteratur som du vill tipsa oss om?

Ja du, den populäraste facklitteraturen här hemma är helt klart böcker om djur i allmänhet och dinosaurier i synnerhet. Varje kväll blir det godnatt”saga” med någon jäkla faktabok att läsa. Jag som vill ha riktiga berättelser tycker att det är lite tråkigt, men jag ska egentligen bara vara glad åt att jag har vetgiriga barn antar jag.

Själv hade jag ingen sådan faktaperiod som barn. Som vuxen läser jag gärna böcker om t.ex. genus, normkritik och jämställdhet. Jag gillar också att läsa böcker om vårt samhälle där Lena Sundström är en favorit. En del litteratur som anknyter till läraryrket och föräldraskap blir det också.

Boktips:

Spermie plus ägg är lika med bebis

Dino ABC

Skriet från kärnfamiljen

På y-fronten intet nytt

Föräldrarnas tvärtemotbok

Fågelflickor och frusna pojkar – Om att se eleven

Jag är inte rabiat. Jag äter pizza.

Fult folk

Världens lyckligaste folk

Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2

Genuspedagogiskt arbete i praktiken

Genuspedagogik

 

 

2 reaktioner på ”Lite fakta kanske?”

  1. Böcker om genus, normkritik och jämställdhet finns på min favorit-läslista också. Fast någon koll på dinosaurier har jag däremot inte 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d