Ungarnas nya tungvrickarfavorit

Mina barn älskar Sarah Sheppard två böcker om dinosaurier, speciellt Massor av dinosaurier som på riktigt är helt sönderläst, men även Varning för köttgänget går hem. Behöver jag säga att det jublades högt när vi fick hem hennes nya bok Dino ABC ?

”Woooooow vaaaaa coooooolt” var grabbarnas spontana betyg, efter att de själva bläddrat igenom boken. Svensklärarmamman var ytterst lycklig över kombinationen bokstäver och dinosaurier och vi läste den redan första kvällen. Mest spännande var det självklart att få reda på vilka dinosaurier som presenterades på våra bokstäver. E som i Euplocephalus för Eddie och L som i Liopleurodon för Leo. Eddie var glad för sin coola svansklubba som han jagat oss med hela veckan och Leo ska från och med nu lära sig simma som en Liopleurodon istället för som en vithaj och det är absolut inget dåligt betyg. O som i Oviraptor var självklart viktig också.

Eftersom ingen  vet vilken färg dinosaurierna hade är det väl vansinnigt kul att få se en färgglad variant istället för den vanliga gråbruna. Just dinosaurierna utseende och storlek är något som gör att Shepard tycker att det är så häftigt att teckna dem. Hennes personliga favoriter är långhalsen Argentinosaurus och köttätaren Gigantosaurus.

Själv är jag svag för den vackra Stegosaurusen, Brachiosaurusen, jätten i långhalsgänget och den coola Kosmoceratopsen med hela 15 horn. Storebror älskar Allosaurusen, som är stor och ryslig. lillebror tyckte att den ganska nyupptäckta Concavenatorn med den färgglada hajfenan på ryggen. Både älskar självklart Tyrannosaurus Rex!

Vilka dinosaurier gillar du?

Här berättar Sarah Sheppard mer om varför hon skriver om just dinosaurier.

Nu har vi gått över till Dino 123 och räknar allt möjligt. Så fort vi är klara med den kommer det några rader till. Dino ABC är i alla fall redan en jättefavorit.

4 reaktioner på ”Ungarnas nya tungvrickarfavorit”

  1. Treåringen hos mig börjar också komma in i en dinosaurie-fas. Faktaböckerna känns lite för avancerade för henne, så de här böckerna verkar vara ett jättebra alternativ. Tack för tipset.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: