Alla är värda en chans

När Mario Vargas Llosa fick Nobelpriset tillhörde jag inte dem som jublade. Egentligen hade jag ingen rätt att döma honom, då jag inte läst något, men jag delar inte hans åsikter och har inte lockats av hans böcker.

Sedan läste jag Oscar Waos korta förunderliga liv och blev nyfiken på Haiti och diktatorn Trujillo som Vargas Llosas bok Bockfesten handlar om. Alla är värda en chans, så också Mario Vargas Llosa och när han nu gästar Bokmässan i höst är han dubbelt aktuell. Tydligen har han bjudits in flera gånger, men alltid tackat nej.

Bokmässan grundare Bertil Falck får förresten Natur & Kulturs årliga kulturpris på 300.000. Ingen dålig summa, men å andra sidan är det inget dåligt arrangemang heller. Läs mer om Bokmässan här. Vill du gå med i mässans community där du kan diskutera litteratur med likasinnade ska du klicka här.

1 reaktion på ”Alla är värda en chans”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: