Shaun + Alma = Sant

Det blev den australiensiske författaren och illustratören Shaun Tan som tilldelades årets ALMA-pris. Tydligen fick han en Oscar för sin animerade kortfilm The Lost Thing, men jag har lyckats missa honom helt.

Endast en av hans böcker Ankomsten är utgiven på svenska av Kabusa förlag. Ett litet grattis  även till detta trevliga förlag alltså.

DN:s Lotta Olsson är nöjd med valet och menar att Tans böcker är något extra. De bilder jag sett känns inte direkt barnvänliga ut och den ordlösa Ankomsten om människor på flyg ser verkligen fin, men väldigt hemsk ut.

Har du läst eller sett något av Shaun Tan? Är det något att shoppa till grabbarna O?

 

 

5 reaktioner på ”Shaun + Alma = Sant”

  1. Jag har bara läst ett utdrag ur en Shaun Tan. Jag är lite förvånad över priset då han på senare år verka ha lämnat barnboksgenren. Och numera gör en slags blandning av bilderbok och tecknad serie som, så vitt jag förstår, främst läses av vuxna.

  2. Ankomsten är ingen barnbok. jag har den. Dock är illustrationerna vackra. Förlaget x-publishing har skrivit kontrakt på en bok med hans illustrationer men den riktar sig till unga vuxna. Tror jag.

    1. Men ALMA-priset är väl ett barn- och ungdomsbokspris, eller räcker det att man verkar i Lindgrens anda för vuxna?

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: