Bokalfabet 2.0 del 2

Dags för alfabetets andra bokstav. B som i bok.

1. Först fem ord på B (hyfsat) slumpvis utvalda ur SAOL (den här gången tog jag bort ett icke rumsrent ord). Kombinera ett eller fler ord och associera till en titel. Du får vara precis hur långsökt du vill, men förklara hur du tänker. Fem ord till en titel är målet antar jag, eller kanske behöver du fem titlar för att använda de fem orden, eller så skiter du i att använda dem alla. Gör som du vill, syftet är att tipsa om böcker eller hur?

Båt

Badkar

Bomber

Berså

Blyg

2. I fråga 2 vill jag att du berättar om att berätta om en fiktiv karaktär från böckernas värld. För- eller efternamn på B den här veckan.

3. Berätta om en bok som innehåller ett bröllop.

Klura nu ett tag och publicera sedan svaren på frågorna i din blogg eller i en kommentar. Få nu inte prestationsångest bara, jag må vara lärare, men detta är inget prov. Kul bara att få ta del av de böcker som poppar upp i ditt huvud.

Länka gärna till inlägget om du svarar i din blogg eller lämna en kommentar med länk till ditt inlägg så att vi alla får läsa dina svar.

Mina egna svar kommer i ett inlägg om sisådär en timme eller så.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: