Boktips på Internationella Kvinnodagen

Lite extra kvinnliga boktips kanske kan passa idag den 8 mars. Några jag läst och några som väntar på att bli lästa. Till de senare hör Det dom inte sa: om hur jag blev feminist av Lisa Lindén, som jag köpte på årets rea och bara har hunnit bläddra i.  Om vardagen och svårigheten med att faktiskt leva ett jämställt liv handlar Ordination: vardagsfeminism av Jennie Sjögren. En tydlig och enkel bok med många handfasta tips. När småbarnen kommer blir det om möjligt ännu svårare att inte glida in i de traditionella könsrollerna av bara farten. Läs då Skriet från kärnfamiljen av Rebecka Edgren Aldén och Tinni Ernsjöö Rappe och inspireras. Tinni Ernsjöö Rappe har också skrivit boken Diagnos duktig: handbok för överambitiösa tjejer och alla som borde bry sig. En riktigt, riktigt bra och framför allt viktig bok. Vad är det som gör att så många unga och gamla kvinnor mår så dåligt? Och framför allt, vad kan vi göra åt det?

1 reaktion på ”Boktips på Internationella Kvinnodagen”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: