Jag har funderat på en sak…

Efter vår diskussion om vem som skulle passa som Roy Grace funderade jag på varför jag egentligen bryr mig. Jag har ju läst böckerna, i alla fall de två första och därmed är det mer eller mindre meningslöst att se tv-serien. Alltså spelar det absolut ingen roll vem som spelar Roy Grace eller någon annan polis som jag också läst om. Ser jag deckarserier på tv så är det bara sådana som jag inte bekantat mig med i bokform och då spelar det inte heller någon roll huruvida skådespelarna är lika sina bokförlagor eller inte.

Faktum är att det inte ens spelar någon roll om en karaktär jag läst om och faktiskt sedan ser inte alls stämmer överens med den bild jag har i huvudet så länge det är en bra skådespelare. Till exempel så är Nathaniel Parker som spelar Thomas Lynley inte alls lik de beskrivningar som Elizabeth George gjort av honom i böckerna, men det funkar ändå. Däremot irriterar jag mig på att Sharon Small inte alls är lik böckernas Barbara Havers som jag tycker bra mycket mer om. Nu har jag visserligen inte sett så många avsnitt, då jag läst alla böcker, men herr O har det inte och ibland är det trevligt att tillbringa kvällen i samma soffa utan datorer.

Nu tycker jag visserligen fortfarande att Andrew Lincoln skulle vara perfekt som Roy Grace, men det är en helt annan sak.

1 reaktion på ”Jag har funderat på en sak…”

  1. Jag gillar din blogg, det är intressant att läsa. Men jag tycker du borde ha lite mer aktivitet för oss (dina läsare) i bloggen. Kanske frågor&svar så vi får ställa frågor 🙂

    Eller kanske en omröstning så man får vara med och rösta, jag rekommenderar http://www.valresultatet.se för omröstningar, det är den jag använder på min blogg

    Puss
    Malin

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: