Ett klassiskt seriealbum

Frankeinstein av Mary Shelley är först ut då Argasso lanserar en serie klassiker i serieformat. Jag har läst boken och tyckte att den grafiska versionen följde den bra, vilket gör att det definitivt kan fungera som en väg in till den klassiska litteraturen. Däremot är jag osäker på hur målgruppen ska ta emot denna svarta och inte helt okomplicerade historia.

Det är en spännande historia som har få likheter med de tidiga filmatiseringarna. Däremot kommer Kenneth Brannaghs version från 1994 närmare. Om det är den historien läsarna väntar sig kommer de säkert att älska serieversionen, men om de tror att de bara ska få se en massa hemska monster blir de troligen besvikna.

Så vad tyckte jag? Först och främst tycker jag att det är ren riktigt bra idé med klassiska seriealbum. Jag gillar historien och är glad att den följs väl. Jag är själv inte förtjust i att läsa grafiska romaner, men jag ska snarast lämna över boken till en elev som kanske kan ge ett mer intressant utlåtande än jag. Helt klart är att utförandet är snyggt och bör tilltala läsaren.

4 reaktioner på ”Ett klassiskt seriealbum”

  1. men det verkar ju jättebra!
    Läste nyss om Frankenstein i En bokcirkelonline och tyckte väl att den var sådär, men här tror jag den kan fungera bättre.
    Helst skulle jag vilja se Dracula i album……..

    1. Tror att Macbeth är nästa bok, men vet inte vilka som kommer sedan. Har lämnat Frankenstein till en elev som älskar serier. Ska bli spännande att se vad han tycker!

  2. Ja, förut fanns ju klassiker som serietidningar, men jag tyckte alltid att det stod för lite. Men jag kom ihåg en serietidning som hette Höglandets hjärta, undrar vad den handlade om….oj så spännande den var.
    Och Månstenen har jag läst som serie så jag kommer alltid ihåg vem som var tjuven, ser bilden i albumet framför mig!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: