Bokfrågornas ABC del 25

Dags för Y mina vänner och det var om möjligt ännu svårare än förra veckan att komma på frågor. Våga inte klaga alltså… ;-)

Yggdrasil är världsträdet med tre rötter i den nordiska mytologin där de tre nornorna bor. Berätta om en bok där mytologi har betydelse.

Jag lämnar den nordiska mytologin för den grekiska och lyfter fram Platons Symposion som innehåller teorin om hur människorna fick en äkta hälft som de ständigt letar efter. På den tiden då människorna satt ihop två och två blev de för mäktiga och gudarna bestämde då att dela på dem. Vissa satt ihop man-kvinna, men det fanns också par bestående av två män eller två kvinnor. Just hyllandet av kärleken mellan män och pojkar tillhör inte det mest sympatiska i skriften, men jag gillar den okomplicerade synen på homosexualitet.

Kan du berätta om en riktigt ytlig bok som du har läst?

Ytliga böcker är för mig de böcker som inte förmår beröra mig alls, utan bara skrapar på ytan. Böcker med platta karaktärer och intetsägande intrig. Med den definitionen väljer jag Bara vanligt vatten av Kajsa Ingemarsson som jag kallade fullständig smörja när jag recenserade den och det står jag för.

Yta kan i vissa fall vara avgörande för hur böcker betraktas. Vilket är det vackraste/bästa/coolaste/fulaste/tråkigaste bokomslag du vet?

Omslagen till Kallentofts böcker om Malin Fors är snygga, speciellt det till Höstoffer.

Riktigt snyggt är också omslaget till Jo Nesbøs kommande bok utan Harry Hole. Kanske gillar jag det extra mycket då Reservoir Dogs är en av mina absoluta favoritfilmer.


Östergrens bok får representera riktigt tråkiga omslag. Lockar inte till läsning alls.

Ett sanslöst fult omslag som jag uppmärksammat förut!

Och ett riktigt färgglatt och trevligt!

Jag är inte jätteförtjust i omslag som består av ett foto av författaren. Jag skulle kunna tänka mig att läsa boken, men inte tack vare omslaget. Just i det här fallet kanske titeln gör att omslaget faktiskt funkar.

Finns det någon avslutad bokserie som du önskar att det fanns ytterligare böcker i?

Jag skulle gärna läsa fler böcker i Anne B Ragdes serie om släktingarna på gården Neshov, men det har hon väl mer eller mindre lovat att det inte blir. Jag skulle så gärna vilja veta hur det går för Erlend med barnet och vad som egentligen händer med Torunn.

När jag körde ABC-frågorna på min gamla blogg svarade följande bloggare:

Alkb

…and then there was Beatrix.

Bokstunder

Eli läser och skriver

Eva-Cecilia

Fiktiviteter

Nina Ruthström – bloggar från Spinnsidan

Tätortstimotej

Yfronten

7 reaktioner på ”Bokfrågornas ABC del 25”

    1. Visst är Songs of Love and Death vacker? Vill man se lite av insidan kan man titta här:http:
      //www.amazon.com/Songs-Love-Death-All-Original-Star-Crossed/dp/1439150141#reader_1439150141

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: