enligt O

Tankar från en bokberoende

En riktig kunskapsspridare

Mina grabbar älskar Eva Funcks kunskapsprogram och sitter klistrade framför tv:n vad hon än pratar om. Jag kan tycka att det är väl komplicerat ibland, men de är vetgiriga mina ungar. Under en planeringstimme lyssnade jag på P4extra då min favorit Lotta Bromé intervjuade denna kvinna med superkoll. Just nu finns Evas funkarprogram och det är enligt grabbarna O något av det bästa man kan se på tv. Evas vinterplåster är väl kanske inte lika spännande, men helt okej det också.

De talade bland annat om hur Eva kände sig korkad i skolan och inte tyckte att hon kunde förstå då lärarna förklarade. Hon och Lotta resonerade då kring huruvida en lärare som visade sig själv och dessutom såg eleverna kunde förmedla kunskap bäst. Eva berättade också om sin dyslexi. Hur den kunde komma och gå lite beroende på hur hon mådde och därmed hur mycket kraft som fanns att koncentrera sig. Inte sällan kallades hon därför lat av sina lärare.

Det är en väldig tur att vi lärare inte alltid har rätt och synd att ruttna exemplar ska riskera att knäcka eleverna med sin inställning till dem och till kunskap.

Föregående

Fin berättelse om mamma

Nästa

Tematrio – Syskon

4 kommentarer

  1. Åh va kul, min sambo tittar på det, 28 år gammal, haha. Kul att höra att även rätt målgrupp gillar det.

  2. Jag ÄLSKAR Eva och har alltid gjort.
    Jag minns när jag var liten och hon var med i Björnes magasin, jag föll pladask. Hon verkar bara så himla go.

  3. Min kollega på IVIK brukade visa hennes funkarprogram för sina elever, som hade varit i Sverige i ett par år. Själv såg jag programmet om hur en bil fungerar med stort intresse samtidigt som jag höll på att ta körkort 🙂

  4. Min åttaring älskar henne! och jag måste säga att hennes program är bra för oss vuxna också =)

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: