enligt O

Tankar från en bokberoende

Bokgeografi Mexiko

Nu får vi allt ta oss till lite varmare breddgrader igen mitt i mörkaste november. Vi reser till ett land där jag och min käre make faktiskt var på vår bröllopsresa under några veckor för snart tio år sedan, nämligen Mexiko (ser det inte helt sjukt ut att stava det med k förresten?):

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Mexiko eller är skriven av en författare med anknytning dit.

Till sängs med Frida är skriven av Slavenca Drakjulic och handlar om den mexikanska konstnären Frida Kahlo. En mycket intressant och läsvärd bok!

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Mexiko. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

Jag har helt klart läst för lite av Octavio Paz, men det jag läst tycker jag om och därför blir han mitt val.

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Mexiko, som du inte läst, men är nyfiken på.

Jag har tyvärr gett upp Sabina Bermans Flickan som dök ner till jordens mitt, men kanske gör ett nytt försök, då jag gärna vill tro att den egentligen är bra. Jag är också sugen på att läsa The Lacuna av Barbara Kingsolver, som utspelar sig delvis i Mexico och faktiskt handlar om bland andra Frida Kahlo.

Nu ser jag fram emot att läsa era mexikanska tips! Svara i en kommentar eller i er blogg.

Föregående

Om kärlek och morfin

Nästa

Långa dagars färd mot Bokmässan

5 kommentarer

  1. Ja, äntligen Mexiko säger jag som har bott där! Till sängs med Frida köpte jag på bokmässan men har inte hunnit läsa ännu. Kul att höra att det är bra. Jag har även Fridas dagböcker här hemma, olästa. Det finns mycket läsvärt från/om Mexiko!
    Några andra tips finns på min blogg nu!

  2. Bea

    Ahh, låter underbart med smekmånad i Mexiko! Är inte så bevnadrad i Mexikansk litteraturen men kanske kan bli efter tips som kommer in här.

  3. Mitt mexikanska bidrag finns HÄR

  4. Jag tyckte Mexiko var jättesvårt! Jag har svarat, men ska nu gå in och se vad ni andra har svarat…

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: