Mer om tegelstenar

Lyran sökte lästa tegelstenar, medan Bokbabbel vill veta vilka vi inte läst. Jag har valt ut fem som lockar, men som inte blivit lästa ännu, men som bara är toppen av ett isberg, eller pyramid:

942 sidor Shantaram av Gregory David Roberts skulle jag gärna läsa, men jag för många böcker som väntar för att jag ska ha ro att landa i en sådan här rejäl tegelsten.

757 sidor Jag köpte en samlingsvolym med böckerna om Alberte av Cora Sandel på bokrean, men har ännu inte kommit mig för att läsa den. Jag tror helt klart att den är bra, men den är verkligen tjock. Å andra sidan består den faktiskt av flera böcker, så det går ju att pausa.

714 sidor Vi, de drunknande av Carsten Jensen är också en bok som jag verkligen vill läsa, men som kräver sin tid. Tror att jag får packa med några tegelstenar till Thailand.

660 sidor En bok som ofta omtalas i bloggar och som jag först inte ville läsa alls börjar kännas mer och mer lockande. Det är De fattiga i Lodz av Steve Sem-Sandberg som vunnit Augustpriset och som jag faktiskt fått av min mamma.

622 sidor Buddenbrooks: en familjs förfall av Thomas Mann är en de böcker jag tycker att man ”ska” ha läst. Ibland känns den väldigt lockande, men ibland inte alls. Oläst är den hur som helst.

7 reaktioner på ”Mer om tegelstenar”

 1. Jag är också sugen på Shantaram, men det får väl bli någon vecka när man är sängliggande och inte orkar något annat än att läsa!
  Själv håller jag på med tegelstenen Blonde!

 2. Shantaram – läs några sidor se om du gillar språket, om du tycker det flyter… då lovar jag dig att den kommer rinna som vatten! Läste den på några få dagar och blev ledsen när den tog slut!
  Buddenbrooks – kan man faktiskt läsa något kapitel då och då om man inte vill läsa den koncentrerat. Historien är inte så tät på det sättet att man måste vara med hela tiden, om man inte tänker analysera den på djupet förstås!
  Övriga tre – låter såå trista tycker jag! 😉

 3. Alberte tror jag du kan komma att gilla. Men jag är inte säker.

  De fattiga i Lodz tror jag däremot att du kommer dissa en hel del. Det kan ju bli skoj också.

  Vi, de drunknade står här hemma också och väntar på mig. Shantaram har jag bestämt mig för att inte läsa, känner ingen dragning alls, men Buddenbrooks ser jag fram emot att läsa nån gång i framtiden. Jag gillar Bergtagen av Mann.

  1. Okej, vet inte om jag ska bli sugen eller avskräckt gällande Lodz. Lite för tjock för att läsa bara för att såga. Du brukar ju ha rätt. 🙂

 4. Jag har fyra av dessa böcker här hemma olästa. Den jag inte har är Buddenbrooks. Har hållt i den många gånger dock. Jag började i De fattiga i Lodz, men det blev bara ett 20-tal sidor, sedan lades den åt sidan och jag kan erkänna att jag inte känner mig jättelockad av den. Alberte och Vi, de drunknade lockar men känns lite för tjocka just nu.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: