Bokfrågornas ABC del 11

Jag tror inte att jag är ensam om att känna en viss höststress och inte heller ensam om att inte hinna blogga flera timmar varje dag. Jag kommer därför att nöja mig med att publicera en bokstav varje vecka och då blir det tisdagar. Vill du ha lite fler utmaningar får du gärna hoppa på bokgeografiutmaningen på onsdagar.

Här kommer i alla fall mina svar på bokstaven K:

1. Självklart måste det bli K som i kärlek idag. Berätta om ett kärlekspar i litteraturen som du tycker om.

Ja du, ett kärlekspar jag tycker om. Jag har fått fundera en hel del men till slut kommit fram till att William och Ruth i Pearl S Bucks Porträtt av ett äktenskap får min röst. En klassisk kärleksberättelse om mannen av börd och kvinnan av folket, men ändå en väldigt ovanlig och speciell bok.

2. Krig är inte lika muntert, men jag vill ändå att du berättar om en bok som på något sätt handlar om krig.

Tänkte variera mig lite och väljer Pied Piper eller Mannen med sälgpiporna som den heter på svenska. Den är skriven av den brittisk-australienske författaren Nevil Shute och handlar om den gamla mannen Mr Howard, som mitt under brinnande världskrig 1940 vandrar genom ett ockuperat Frankrike med målet att nå England. Med sig får han två barn och två till tillkommer under resan gång. Jag läste boken ett antal gånger både på svenska och engelska när jag var tonåring och älskade denna lågmälda och vackra historia.

3. Berätta om en bok där korrespondens via mail, brev, sms eller något annat spelar en stor roll.

Det får bli Sandor slash Ida av Sara Kadefors där huvudpersonerna chattar en hel del innan de ses. Mycket bra bok!

4. Vem är din favoritförfattare av kåserier och/eller krönikor?

Jag måste säga Sara Kadefors igen. Hon skriver krönikor i Gp:s Två Dagar och gör det alltid med den äran. Annars är Bodil Malmsten en favorit, men jag vet inte om man kan kalla hennes Loggböcker för kåseri eller krönika. Sedan är Mia Skäringer en stor favorit och hennes bok Dyngkåt och hur helig som helst är definitivt en bok jag tycker att du ska läsa om du inte redan gjort det.

Svara på frågorna du också i en kommentar eller i din blogg. Och glöm inte att kommentera och/eller länka till inlägget så att vi alla kan få ta del av dina svar.

I februari svarade:

…and then there was Beatrix

Bokstunder

Bokstävlarna

Eli läser och skriver

Ett liv utan böcker är inget liv

Eva-Cecilia

Fiktiviteter

Ikas ord 2.0

Mirtful’s bookblog

Morellens

Theresans

the week never starts around here

Yfronten

You’re no different to me

9 reaktioner på ”Bokfrågornas ABC del 11”

  1. Hej!
    Nu har jag också deltagit. Jag skaffade mig en bokblogg till stor del för att bli bättre på att komma ihåg författare och titlar och framförallt för att lära mig att dela med mig av läsupplevlser, så det här är jättekul 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: