Olika saker lockar

När jag läser kultursidorna i både GP och DN hittar grabbarna O andra nyheter som är mer spännande, som att det kommit nya minigrodor till Universeum. Små pilgiftsgrodor, 56 stycken närmare bestämt som vi troligen får åka och besöka väldigt snart. Ingen fara, jag gillar Universeum, men det är inte gratis att gå dit.

Marcus Birros nya bok damp ner i brevlådan i veckan och jag ser fram emot att läsa den då den utspelar sig i Göteborg och faktiskt på många av de ställen jag brukade vara kvällstid under den period jag gick ut som mest. Så värst vild var jag dock inte.

Musiken, och då framförallt den musik han lyssnade på som ung när han levde rövare på Valvet och Magasinet, präglar den nya romanen som handlar om de vilda åren i Göteborg.

GP publicerar en Spotify-lista som ska fungera som soundtrack till boken och den innehåller en hel del bra låtar. De undrar också vilka låtar som skulle finnas i vårt soundtack. Får kanske publicera mitt också. På måndag tar Björk emot Polarpriset. Hon skulle ingå i min Spotify-lista från 90-talet!

GP listar också de 10 bästa filmerna från Pixar, men jag och grabbarna O är väldigt eniga om att Bilar borde komma högre upp och att Monsters Inc är den givna ettan. Ettan och tvåan på listan är också favoriter, men monsterfilmen slår dem alla.  Råttatouille har vi dock inte sett ännu. Gissa vilken film ungarna vill ha nu?

Stort grattis till Liza Marklund som toppar New York Times bästsäljarlista. Där ligger inte Hans Koppel, men uppmärksamhet fick han i veckan då det avslöjades att barn- och ungdomsboksförfattaren Petter Lidbeck var den som gömde sig bakom pseudonymen. Jag har läst några böcker av honom, men inte någon om deckartrion Pella, Tyra och Siri.

Pinsamt förresten att favoritlaget Blåvitt inte fick spela vidare mot AIK då någon idiot kastat in föremål mot den assisterande domaren. Det är inte någon fotbollssupporter som gör så. Riktigt pinsamt.

3 reaktioner på ”Olika saker lockar”

  1. Men du, appropå Pixar, igår såg jag Toy Story 3 och den var så bra att jag fortfarande inte kommit ur stämningen. Jag skrattade högt, och blev skräckslagen, och bet på naglarna och i slutet grät jag som ett barn. Måste, måste, måste ses!

    1. Försöker sälja in idén till grabbarna O, men de är inga Toy Story fans ännu. Kanske kan jag få med mig storebror, känns lite knäppt att gå själv…

  2. Jag var nog inte överens med den där listan på nån punkt… Nu funderar jag på vem jag kan lura till att passa lilla tjejen så jag också får se Toy story 3

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: