enligt O

Tankar från en bokberoende

En geografisk utmaning

Efter att ha lusläst läslistor och googlat vilt för att hitta böcker och författare från alla fotbollsspelande nationer i VM blev jag inspirerad att starta en ny utmaning. Flera av lagen lyckades nämligen lämna turneringen innan jag hann skriva om dem och det finns dessutom rätt många länder som inte ens var med i VM, så jag tänkte ge mig av på en liten resa som ni gärna får hänga med på.

Tanken är att varje vecka presentera ett land och därefter kommer jag (och gärna du också) göra följande:

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i landet eller är skriven av en författare med anknytning dit.

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till landet. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till landet, som du inte läst, men är nyfiken på.

Start på onsdag!

Föregående

Elegant med en smula brott

Nästa

Kan det kallas köpstopp verkligen?

7 kommentarer

 1. Det låter jättespännande. Ser fram emot onsdag och första landet 🙂

 2. KUL!!!

 3. Saralito

  Vilken spännande utmaning. Tyvärr kommer jag nog misslyckas kapitalt, för jag läser skrämmande mycket anglosaxisk litteratur. Förhoppningsvis kan man ju bli lite inspirerad att vidga sina vyer i alla fall.

 4. Bea

  Ja, låter kul men svårt och jag kommer säkert plocka upp fler tips än jag kan lämna, för jag är också rätt insnöad på UK och Nordamerika.

 5. Oj oj oj, det blir minsann inte lätt jag som är totalt insnöad på Sverige, Norge, England, USA och till viss del Italien. Men vad tusan, vem har sagt att en utmaning ska vara lätt!

  Det är väl klart att jag hänger på din utmaning 🙂

  • Det blir en liten mjukstart imorgon för alla som föredrar engelskspråkig litteratur. Kul om du hänger på!

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: