Kan det kallas köpstopp verkligen?

Jag har inte köpt någon bok till mig själv sedan jag införde köpstopp och se det är nästan en månad sedan. Jag konstaterade för några dagar sedan att jag gjort det riktigt enkelt för mig själv med tanke på alla böcker som droppat in från förlag de senaste veckorna. Vi kanske inte ska blogga så mycket om att vi inte ska köpa böcker egentligen, då kanske de slutar skicka recensionsexemplar.

Min bibliotekshög är också löjligt stor och reservationslistan imponerande. Dessutom har det dykt upp pocketkedjeböcker. Det råder alltså inte direkt brist på böcker att läsa.

Helena utvärderar idag sin status och jag gör detsamma:

Hungrig?

Nej, jag tryckte just i mig grabbarna O:s överblivna lördagsgodis. Sugen på böcker? Konstigt nog (se ovan) skulle jag gärna shoppa loss.

Arg?

Faktiskt inte. Eleverna frågade idag vem jag skällt på i sommar när jag inte haft dem i närheten, men trötthet och ilska hör ihop för mig och riktigt utarbetad är jag inte efter en dryg vecka.

Ensam?

Nej, eller jo jag sitter själv i soffan i sällskap av twitter och bloggar. Helt självvalt. Alone, inte lonely med andra ord.

Trött?

Inte ännu, men med tanke på tempot idag lär jag slockna rejält om en stund. Just nu är jag fortfarande rätt speedad.

Antal köpta böcker sedan sist?

Inga till mig, men några till grabbarna O. De har ju inte köpstopp. 🙂

Antal böcker jag önskar att jag köpt?

Sex tror jag, eller sju.

Om jag inte hade köpstopp skulle jag köpa:

Jag vill verkligen köpa Tony Parsons Men from the boys, men det finns mer än en poäng med att vänta tills den kommer i pocket. Jag är också riktigt, riktigt sugen på att köpa fler böcker av Sonya Sones och Sarah Dessen.  Jag stod också och bokstavligen klappade på Älskade syster häromdagen, men den fick stanna i affären.En bok som alla pratar om och som jag inte läst är One day av David Nicholls och den vill jag också ha.

Jag hade kunnat fortsätta, men det känns inte hälsosamt att sitta här och dreggla över alla olästa böcker som jag önskar att jag ägde.

8 reaktioner på ”Kan det kallas köpstopp verkligen?”

  1. Jag lider inte heller direkt brist på olästa böcker även om jag ligger i lä i jämförelse med dig 🙂

    Nästa vecka börjar den litteraturvetenskapliga kursen som jag har tänkt läsa och då vet jag att jag kommer att få stora problem att hinna med att läsa andra böcker än de som finns med på litteraturlistan. MEN, kvällslektyren är helig då jag endast läser böcker som jag själv vill läsa. Det kommer att innebära att jag behöver lång tid på mig att ta mig igenom bokhyllan och jag behöver inte fylla på den med nya böcker på ett bra tag.

    Hos mig råder det med andra ord såväl köpstopp som lånestopp under en tid. Får väl se, hur det går med den saken 🙂

  2. Jag hade tänkt haka på köpstoppet jag med, men så råkade jag gå till Myrorna igår och kom hem med inte mindre än åtta (8!) böcker igår. Visserligen pocket, och visserligen kostade de inte mer än 40 kronor totalt, men ändå. Fortfarande dåligt när jag verkligen inte hade tänkt köpa något alls. Jag är en svag människa. Svag men lycklig.

      1. Jag intalade mig själv det jag med. Och att pengarna dessutom går till välgörenhet måste väl också motivera ett köp eller åtta?

  3. Blir det inte tvärtom med engelskan där? ”Alone” är ju att vara ensam som i rent objektivt. ”Lonely” är hur man känner sig. Eller är det jag som snurrar? Hur som helst blir det säkert bra i slutändan. 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d