Mina svar på A

Skärmklipp 2015-08-07 11.41.40

1. Vem är din favoritförfattare med för- eller efternamn på A?

Jag väljer (kanske något förutsägbart ) Chimamanda Ngozi Adichie, trots att jag inte älskade Americanah så mycket som jag älskade En halv gul sol och som jag älskar henne då hon talar om det viktiga i livet.

2. Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

Adele Laurie Blue Adkins är en favorit när det kommer till musik. Tyvärr har det varit tyst ett tag, men jag hoppas på nytt snart. Jag älskar låtar som Rolling in the deep, Someone like you och covern på the Cures Lovesong.

3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på A, som är en stor favorit och som du tycker fler borde upptäcka.

Det här är svårt, för hur definierar man vem som behöver mer uppmärksamhet. En stor favorit, som är stor i bloggvärlden, men som få ändå verkar ha hört talas om är Anna Lihammer. Jag tycker verkligen om hur hon kombinerar sina 30-talsdeckare, med aktuell samhällskritik. Riktigt välskrivna och bra böcker!

4. Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på A har du ännu inte utforskat?

Barbro Alving är en kvinna jag vill läsa något av och även om. Hon är en gigant som alltid funnits i ögonvrån, men som jag aldrig riktigt upptäckt. Det är hög tid.

Läs också:

11 comments