Kvinnoalfabetet bokstaven A

Skärmklipp 2015-08-07 11.41.40

Välkomna till en ny alfabetsutmaning. Ni som följt mig ett tag vet att jag har en förkärlek för utmaningar som innehåller alfabet eller geografiska platser och jag tyckte det var dags för en ny omgång. Denna gång blir det fokus på kvinnor, eftersom jag aldrig slutar förvånas över hur ojämlik den kulturella världen är (och resten av världen också förvisso). Tanken formades efter kampanjen #räknaryggar, då jag insåg att även jag har en ojämlik bokhylla.

Dags för bokstaven A alltså och tre uppgifter att slutföra. Jag presenterar dem här och mina svar senare. Häng gärna på du också:

 

1. Vem är din favoritförfattare med för- eller efternamn på A?

2. Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på A, som är en stor favorit och som du tycker fler borde upptäcka.

4. Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på A har du ännu inte utforskat?

 

Svara i din blogg eller i en kommentar. Lämna gärna en länk till ditt inlägg, så att jag och andra får en chans att läsa det. Jag publicerar mina svar senare idag.

37 reaktioner på ”Kvinnoalfabetet bokstaven A”

    1. Tycker ofta att huvudet känns helt tomt först, men det brukar gå att värka fram några namn. Det funkar ju alldeles utmärkt att tänja på reglerna också!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d