Mina svar på A

Skärmklipp 2015-08-07 11.41.40

1. Vem är din favoritförfattare med för- eller efternamn på A?

Jag väljer (kanske något förutsägbart ) Chimamanda Ngozi Adichie, trots att jag inte älskade Americanah så mycket som jag älskade En halv gul sol och som jag älskar henne då hon talar om det viktiga i livet.

2. Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

Adele Laurie Blue Adkins är en favorit när det kommer till musik. Tyvärr har det varit tyst ett tag, men jag hoppas på nytt snart. Jag älskar låtar som Rolling in the deep, Someone like you och covern på the Cures Lovesong.

3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på A, som är en stor favorit och som du tycker fler borde upptäcka.

Det här är svårt, för hur definierar man vem som behöver mer uppmärksamhet. En stor favorit, som är stor i bloggvärlden, men som få ändå verkar ha hört talas om är Anna Lihammer. Jag tycker verkligen om hur hon kombinerar sina 30-talsdeckare, med aktuell samhällskritik. Riktigt välskrivna och bra böcker!

4. Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på A har du ännu inte utforskat?

Barbro Alving är en kvinna jag vill läsa något av och även om. Hon är en gigant som alltid funnits i ögonvrån, men som jag aldrig riktigt upptäckt. Det är hög tid.

11 reaktioner på ”Mina svar på A”

 1. Jag har inte läst något av Anna Lihammar, men jag har hennes första bok. Den ska bara hamna överst i läshögen också 🙂

 2. Lihammer låter intressant. Läser just om ”Stoner” och 30-talet. Mycket intressant tid.

 3. 1. Vem är din favoritförfattare med för- eller efternamn på A?
  Spontant kommer jag bara på Astrid Lindgren…

  2. Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?
  Ane Brun! Både för musiken och för hennes engagemang för en bättre värld.

  3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på A, som är en stor favorit och som du tycker fler borde upptäcka.
  Annett Louisan. Sjunger mjuka sånger. På tyska. Lyssna på Spotify, t.ex. ”Das Spiel”.

  4. Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på A har du ännu inte utforskat?
  Lisen Adbåge, illustratör. Mycket för att jag spontant inte tro mig tycka om bilderna, samtidigt som jag tror att det finns hopp om att jag kommer vända kappan bara jag öppnar någon av hennes böcker.

  1. Ane Brun är bra! Tysk musik låter också intressant och Astrid Lindgren går inte att bortse ifrån. Jag gillar Emma Adbåge, men har ännu inte upptäckt Lisen.

 4. Ett tillägg! Athena Farrokhzad, Jag lyssnade på hennes sommarprat från 2014 och vill läsa hennes ”Vitsvit”, som jag hört ska upp på Unga Klara i Stockholm.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: