Bokgeografi Turkiet

Jag var helt säker på att vi redan varit i Turkiet på vår resa, men det hade vi tydligen inte. Hög tid att dra dit alltså. Vi var där sommaren 2007 och hade två härliga veckor. Jag åker gärna tillbaka och denna gång mer ”på riktigt” och inte bara en hotellsemester med två små barn. Istanbul skulle jag till exempel gärna besöka.

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Turkiet eller är skriven av en författare med anknytning dit.

Jag har bara läst första boken av Barbara Nadel om den buttre, storrökande kommissarien Çetin Ikmen. Belassars dotter heter den, utspelar sig i Istanbul och är riktigt bra. Borde alltså läsa mer om honom helt klart.

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Turkiet. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

Jag har bara läst Låt tistlarna brinna av Yasar Kemal, men det är en  bok som stannat kvar. Andra delen hade vi hemma, men det räckte att maken läste den för att den skulle falla ihop i sina beståndsdelar. Får med andra ord dra till biblioteket och låna den istället.

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Turkiet, som du inte läst, men är nyfiken på.

Jag har inte läst något av Orhan Pamuk ännu. Det är dock en författare jag både vill och borde läsa något av. Mest lockar Snö som verkar vara något av en älska- eller hatabok. Är det en bra bok att börja med, eller finns det bättre?

 

Nu är det din tur. Svara i en kommentar eller i din blogg. Lämna en kommentar och/eller länka hit så att vi alla kan hitta till ditt inlägg.

Läs också:

7 comments