enligt O

Tankar från en bokberoende

Mer semesterbokspan

Befinner mig på ett mysigt hotell på Ko Lanta med både pool, strand runt knuten och en hel drös svenska turister. Det senare kunde jag kanske vara utan, men det betyder i alla fall att jag har en hel del bokspan på lager och dessutom att det finns en ganska välfylld bokbyteshylla. Jag har ännu så länge placerat en bok där med en hälsning i och den är redan borta. Har dock inte sett någon som läst boken i fråga.

Ett konstaterande är att svenskar läser deckare på semester. Eller kanske alltid. Jag har sett fler Jungstedt, en författare som jag själv inte riktigt har förstått storheten med, Läckbergs Predikanten, Keplers Hypnotisören och Östlundhs Jag ska fånga en ängel, som visserligen inte är en klassisk deckare.

Själv läser jag just nu Den amerikanska flickan av Monika Fagerholm och det går minst sagt trögt. Har fått varva med andra, mer lättsmälta böcker och har nu bara det sista 50 sidorna kvar. Kanske borde jag ge upp, men så dålig är den inte, bara väldigt, väldigt seg.

Föregående

Konsten att täppa till läckor

Nästa

Naxos 2002

1 kommentar

  1. Jag har precis recenserat Den amerikanska flickan (som jag läste ut igår) och jag hyllade den. Jag tyckte boken var alldeles underbart fantastisk!

    Kul ändå att man kan tycka så olika 🙂

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: