Naxos 2002

2002 var sommaren då alla verkade vara gravida. Själv hade jag definitivt ingen längtan efter ungar även om vår semester det året faktiskt var hyfsat barnvänlig. Resan till Naxos var mitt första besök i Grekland. Jag skulle gärna luffa runt lite någon gång, men den här gången blev det bara ett snabbt och varmt besök på Paros.

Vi hade två lugna och sköna veckor med de obligatoriska ruinerna. Det är jag som är galen i ruiner ska sägas. Maken hade nog klarat sig bra utan dem. Som tur är verkar Storebror ha ärvt mitt intresse så det kommer att bli ruiner även framöver.

Det var en bra boksommar dessutom. Visserligen förstod jag mig inte alls på klassikern På drift av Jack Kerouac, men jag gillade Parfymen av Patrick Süskind skarpt. En helt galen bok om en otrevlig man, men den tilltalade mig.

Bäst under resan var dock Underdog av Torbjörn Flygt tätt följd av Messias av Boris Starling, en av de läskigaste böcker jag någonsin läst.

Sommarens upptäckt var annars Mike Gayle och hans My legendary girlfriend. Jag har fortfarande inte läst boken av honom jag fick på bokmässan. Rätt b om jag får säga det själv.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: