Bokgeografi Skottland

Nej, jag tänker inte dela upp USA och köra en vecka om varje delstat, men jag tänkte faktiskt dela lite på Storbritannien. Om alla delar kommer att representeras återstår att se, men i dag är det i alla fall dags för Skottland.

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Skottland eller är skriven av en författare med anknytning dit.

Denise Minas Garnethill-trilogi utspelar sig i de ruffigaste kvarteren i Glasgow och handlar om Maureen O’Donnell som dras in i en hel del hemskheter. Bra och spännande böcker!

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Skottland. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

Carol Ann Duffy är en skotsk poet och tillika den första kvinnliga hovpoeten i Storbritannien. Född i Glasgow, Skottland, professor i Manchester och tills för en kort tid sedan helt okänd för mig. Jag har ännu inte läst något av henne, men jag vill det definitivt!

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Skottland, som du inte läst, men är nyfiken på.

Sunday Philosophy Club av Alexander McCall Smith utspelar sig i Edinburgh och står oläst i min hylla. Den vill jag gärna läsa.


Nu vill jag gärna ha lite boktips av dig! Svara i din blogg eller i en kommentar, eller varför inte på enligt O:s facebooksida.


Läs också:

13 comments