Bokgeografi Skottland

Nej, jag tänker inte dela upp USA och köra en vecka om varje delstat, men jag tänkte faktiskt dela lite på Storbritannien. Om alla delar kommer att representeras återstår att se, men i dag är det i alla fall dags för Skottland.

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Skottland eller är skriven av en författare med anknytning dit.

Denise Minas Garnethill-trilogi utspelar sig i de ruffigaste kvarteren i Glasgow och handlar om Maureen O’Donnell som dras in i en hel del hemskheter. Bra och spännande böcker!

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Skottland. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

Carol Ann Duffy är en skotsk poet och tillika den första kvinnliga hovpoeten i Storbritannien. Född i Glasgow, Skottland, professor i Manchester och tills för en kort tid sedan helt okänd för mig. Jag har ännu inte läst något av henne, men jag vill det definitivt!

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Skottland, som du inte läst, men är nyfiken på.

Sunday Philosophy Club av Alexander McCall Smith utspelar sig i Edinburgh och står oläst i min hylla. Den vill jag gärna läsa.


Nu vill jag gärna ha lite boktips av dig! Svara i din blogg eller i en kommentar, eller varför inte på enligt O:s facebooksida.


13 reaktioner på ”Bokgeografi Skottland”

  1. Skottland har faktiskt också en väldigt speciell plats i mitt hjärta. Får klura lite på om jag sätter ihop en trio. Denise Minas böcker tycker jag också mycket om. Hon är väldigt duktig på att förmedla miljöer förutom att skriva spännande berättelser.:)

  2. Här kommer mina svar på Skottland. Ligger mig mycket varmt om hjärtat. Bor trots allt 1/4 dels skotte i mig.

  3. Jag bloggar inte men vill rekommendera en Skottlandsak. Jag har läst The Sunday Philosophy club och tyckte mycket om den. Det är väl bok sex i serien som har kommit ut nu tror jag. Den höll till del fyra ungefär, sedan dalade det. Men McCall Smith har också skrivit en hysterisk bokserie om 44 Scotland Street. Du kanske redan har läst den. Publiceras som en följetong i The Scotsman vilket gör språket en aning kort och bart men den är vansinnigt rolig! Fyra delar eller så hittills och fortfarande utmärkt!

    1. Tack så jättemycket för tipset! Har tänkt läsa The Sunday Philosophy club länge, men aldrig kommit mig för. Dags att ta tag i det nu kanske!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: