Ellinors modiga val

Läsningen av serien om familjen Winther går vidare. Hittills har Katrine Wessel gett ut tolv böcker om familjen i Trondheim på svenska och i november kommer bok tretton. Jag har hittills läst fyra böcker och den senaste är Ellinors modiga val där Christian Winthers unga änka står i centrum. Ellinor bor fortfarande kvar hos sina svärföräldrar, men längtar efter ett eget liv. Som ogift arbetade hon i familjens pälsaffär i Kristiania och hon drömmer om att återigen arbeta i en klädbutik.

Yngre sonen Fredrik är den som fått ta över ansvaret för företaget efter brodern Christians död. Han är förälskad i Emma, en ung kvinna som arbetar på ett café i staden och som är syster till hushållerskan Karen. Att vara tillsammans med henne är omöjligt och istället förlovar han sig med Camilla Brandt, en lämplig fästmö som passar en blivande arvtagare. Fredrik är en av mina favoritkaraktärer och jag önskar att han ska våga sätta ner foten och välja sitt liv.

Katrine Wessels serie är välskriven, lättsam och trevlig. Ellinor är trevlig att läsa om, men kanske löser sig saker lite väl lätt för henne. Inte för att jag inte unnar henne ett nytt liv, men det blir lite väl mycket enkla lösningar. Med det sagt så gillar jag verkligen att läsa om familjen Winther och jag kommer definitivt att läsa vidare i serien.


Om boken

Ellinors modiga val av Katrine Wessel, Bokförlaget Polaris, (2021), 304 sidor, del 4 i serien om familjen Winther.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d