Älska igen

Just nu finns den brittiska miniserien Älska igen på svtplay. Endast tre avsnitt tyvärr, vilket är lite få, men det är trots det en fin serie. I första avsnitten ligger fokus inledningsvis på Ben (Harry Lawtey) som träffar sitt livs kärlek Jess (Sophia Brown). Vi anar snart att något har hänt som gjort att de inte längre är tillsammans, men vi vet inte vad. Tydligt är att Ben har svårt att komma över sin förlust och att en ny kärlek inte är något han söker efter. I tillbakablickar får vi efter hand veta vad som hänt och varför Ben mår som han gör. Det är när han träffar Emma (Jessica Barden) som något som liknar kärlek börjar växa i honom. Även hon bär på en stor sorg och även här är det tillbakablickar som hjälper oss att förstå.

Att bygga en serie på tillbakablickar fungerar ganska bra och skådespelarna gör ett fint jobb. Däremot gör det korta formatet att serien snarare blir en lång rad ögonblicksbilder mer än en djupare skildring av hur kärlek och sorg kan påverka livet. Manuset är snyggt, det är det verkligen och jag tycker om mycket med serien. Ibland går det dock lite snabbt och det gör att trovärdigheten minskar. Med det sagt rekommenderar jag Älska igen. Under några timmar får du lära känna karaktärer som växer och blir människor. Du kommer garanterat att bli berörd. Sophia Brown, som spelar Jess, är ett riktigt fynd och jag skulle gärna se mer av henne. Jag tycker också om Julie Hesmondhalgh, som spelar Bens mamma. Hon har tydligen varit med i Broadchurch (vilket påminner mig om att jag vill se den) och gjort 1408 (!) avsnitt som Hayley i Coronation Street.


Om serien

You & me (Älska igen), 3 avsnitt, (2023)

Skapad av Jamie Davis

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: