The Marvelous Mrs. Maisel säsong 1

The Marvelous Mrs. Maisel är en otroligt charmig serie om Midge Maisel, en judisk ung mamma som är lyckligt gift och har två barn. Tillsammans med sin man Joel bor hon i en lyxigt lägenhet i samma hus som sina föräldrar. Hon är hemmafru och fixar allt, inklusive de skämt som hennes man ska dra när han uppträder som stå-upp-komiker. När han meddelar att han blivit ihop med sin unga sekreterare faller allt. Vi tittare förstår redan tidigt att det är Midge som är den roliga av de två och när hon supit rätt rejält drar hon till klubben där Joel brukar uppträda och gör succé med ett minst sagt frispråkigt uppträdande. Susie, som arbetar på klubben, inser att Midge är ett fynd och vill hjälpa henne att slå igenom.

Midges liv förvandlas rejält när Joel lämnar henne. Hon flyttar in hos sina föräldrar tillsammans med de två barnen, söker jobb och blir mer självständig än någonsin. Klart är att hon är vansinnigt rolig, men finast att följa är egentligen vägen till att bli något annat än ”bara” fru och mamma. På många sätt är det här en riktigt feministisk serie, även om den säkert inte marknadsförs så. Bra är den oavsett och manuset av seriens skapare Amy Sherman-Palladino är vansinnigt bra, liksom Rachel Brosnahan som spelar Midge. Det finns fyra säsonger till och jag som bara tänkt ha Prime i en månad, får skynda på om jag ska hinna med dem.


Om serien

The Marvelous Mrs. Maisel, säsong 1 8 avsnitt, (2017)

Skapad av Amy Sherman-Palladino

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: