Veckans kulturfråga v.21 2023

För ett par veckor sedan handlade kulturfrågan om författare du inte förstår storheten med. Idag handlar det istället om författare du uppskattar lite extra, vars böcker du prioriterar och läser så snabbt du kan.

Vilka författares böcker hamnar alltid överst i bokhögen?

Ganska ofta funkar jag så att jag införskaffar en ny bok av favoritförfattaren direkt när den kommer ut. Ibland läser jag den direkt, medan jag andra gånger väntar in det perfekta tillfället att läsa och njuta av det jag hoppas och tror ska bli en favorit. Bland de förstnämnda finns Mattias Edvardsson, vars nya bok Lova mig tystnad jag just läst och skrivit om. Christoffer Carlssons Levande och döda som vi diskuterar i Bokbubblarna idag och Abow av Nora Khalil som jag började läsa igår. Även Emily Henry är en författare jag gärna läser direkt. Ny bok är ute i detta nu.

I den andra kategorin finns Elly Griffiths vars sista bok om Ruth Galloway väntar i min Kindle på det perfekta lästillfället. Där väntar också Lucrezias porträtt av Maggie O’Farrell som jag tror kräver en piggare hjärna än jag har just nu.

13 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.21 2023”

  1. Helena von Zweigbergks böcker kastar jag mig över. Hennes sätt att beskriva relationer och kommunikation är så träffsäkert, särskilt i böckerna om Anna och Mats.
    Lionel Shriver, som bland annat skrivit Vi måste prata om Kevin, vågar peta där det smärtar. Det var länge sedan något av henne gavs ut på svenska tyvärr.
    Liane Moriarty, som bland annat skrivit Big little lies, skriver riktiga bladvändare med en twist. Perfekt som förstabok på sommarlovet innan man kommit in i ledighetsmode. (Jag är också gymnasielärare.)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: