Just nu i januari 2023

Som vanligt har jag svårt att fatta att det är ett nytt år och som vanligt har jag haft för mycket att göra för att riktigt kunna ha lov. Läst har jag till exempel gjort väldigt lite. Dags ändå att försöka sammanfatta läget just nu och jag gör det självklart med en just-nu-enkät. Du hittar den också hos Helena, Anna och Ulrica.

Just nu läser jag En ny tid, första boken i serien om familjen Winther. Har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker, men lite småcharmigt är det allt. Sedan läser jag diverse artiklar om Shared reading för en knappt påbörjad uppsats som ska vara färdig på måndag.

Just nu tittar jag på fjärde säsongen av A Million Little Things och tredje av Pørni. Den sistnämnda är lika bra som vanligt, medan den förstnämnda börjar tappa lite.

Just nu lyssnar jag på mina lugnaste spellistor på Spotify eftersom jag sitter mycket och jobbar vid datorn. Mycket Lana del Ray, Billie Eilish och José González blir det. Sedan har jag fastnat i podden Skäringer & Nessvold som egentligen är allt jag inte gillar med poddar (för långa och pladdriga avsnitt), men de är ändå fantastiska.

Just nu längtar jag efter ljus och efter att träffa bokvänner i Varberg i slutet av månaden.

 

11 reaktioner på ”Just nu i januari 2023”

  1. Ja jag såg att fjärde säsongen av A Million Little Things går nu. Har sett de tre föregående så den måste jag ju se. Vi får se om jag tycker att den håller fortfarande.

  2. Varberg längtar jag också till 🙂 En ny tid var som du skriver småcharmig, och jag har flera till delar i hyllan, men det är inte så att jag kastar mig över dem.

    1. Det är väl typ det vi gör, tänker och associerar fritt. Det jag gillar är att alla möter texten samtidigt och att det inte finns krav på någon formell kunskap i samtalet. Sådan läsning har vi tappat bort på gymnasiet och (tror jag) även i grundskolans senare del.

    1. Har läst, tänkt och genomfört litteratursamtal innan som tur är. Också tur att jag är en jäkel på att skriva snabbt, så även om det inte blir så bra som det hade kunnat bli kommer jag att hinna …

  3. Jag läste mest mellan jul och nyår men den här veckan har jag mest bloggat. 😀 De där två intressena krockar liksom lite även om de hänger ihop.

  4. Bokföring enligt Monika

    Pørni är jag lite nyfiken på att se. Och Varberg … jo, jag längtar dit, ganska mycket.

Tyck till:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: