The Holiday Calendar

Ännu en julkalender och en riktigt magisk sådan finns i filmen The Holiday Calendar går att se på Netflix. Det är huvudpersonen Abby som får den av sin farfar, som i sin tur vidarebefordrar den från sin nu avlidna fru, Abbys farmor. Enligt farmodern gjorde kalendern så att hon träffade sin man och visst verkar den speciell. Luckorna öppnas automatiskt på rätt dag och föremålen kan kopplas till det som hänt Abby under dagen. Eller händer, för när luckan öppnas på morgonen verkar föremålet förutspå vad som kommer att hända henne.

Abby arbetar som fotograf, men trots att det är just det hon vill vara avskyr hon sitt nuvarande jobb. Under julen är hennes uppdrag att ta bilder på barn som sitter i jultomtens knä och det iklädd grön alvkostym. Lite bättre blir det av att hennes bästa vän Josh arbetar på samma ställe. Han ägnar annars större delen av året åt resor och driver en reseblogg där han publicerar sina foton.

Den dagen kalendern ger Abby en liten gran, krockar hon med en man som har en gran på biltaket. Han visar sig vara pappa till ett barn på samma skola som Abbys systerdotter går på och de springer på varandra flera gånger, innan han bjuder ut henne på en dejt. Det verkar helt klart som att farmor har rätt i att kalendern ska få Abby att hitta den rätte.

En stor anledning till att jag valde att se The Holiday Calendar, förutom att den fanns bland nyheterna på Netflix, var att Ron Cephas Jones spelar farfar, eller Gramps som han självklart kallas. Han hade en mindre roll i min favoritserie This is Us och spelar även här en mycket behaglig man. Skådespelarna är över lag bättre än i de andra julfilmer jag sett i år och dessutom bjuds vi på härlig musik. Inte så mycket julmusik dock, vilket passar mig bra. Juligt är det ändå på en mängd sätt och jag tycker faktiskt att det här är en riktigt charmig historia.


Om filmen

The Holiday Calendar (2018)

Regisserad av Bradley Walsh

Manus av Amyn Kaderali

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: