The Noel Diary

En framgångsrik författare som lever ensam med sin hund, åker till sitt föräldrahem för att rensa bland sin nyligen avlidna mammas saker. Med sig har han hunden Ava som är den viktigaste i hans liv. Grannen som bott där sedan han var barn knackar på såklart, men mer oväntat är det när en okänd, ung kvinna står utanför dörren. Hon heter Rachel och tror att hennes mamma kan ha bott i samma hus som Jacob, författaren, vuxit upp i. Med hjälp av grannen Ellie kommer de fram till att Rachels mamma måste ha varit Noel, Jacobs nanny. Hon bodde och arbetade hos dem under många år. Det är också Noels dagbok som finns i filmens titel. En dagbok som Jacob självklart hittar av en slump och ger till Rachel. För att få reda på mer om Noel ger de sig ut på en road-trip till Jacobs pappa som de hoppas ska kunna ge mer information om var de kan hitta Noel.

Idel stora tv-stjärnor i julfilmen The Noel Diary (2022) som Barrett Doss från Grey’s Anatomy och Station 19, Bonnie Bedelia från Parenthood och min favorit Justin Hartley från den fantastiska serien This is Us. Kanske är de helt enkelt inte tillräckligt bra för filmformatet, eller så är manuset för dåligt. Det känns i alla fall som att de läser repliker och gestaltningen av karaktärerna är rätt kass. Väldigt synd. Manuset innehåller dessutom alldeles för många klyschor, något som jag ofta kan köpa, men då måste skådespeleriet vara bättre. Det här är tillräckligt trevligt för att lägga 1h och 40 min på om man inte har något bättre för sig, men inte mycket mer. Hunden Ava stjäl showen och får till och med mig att gilla hundar.


Om filmen

The Noel Diary, (2022)

Regisserad av Charles Shyer

Baserad på en bok av Richard Paul Evans

Tyck till:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: