Just nu i november 2022

November alltså. Kanske årets segaste månad tillsammans med januari, men januari inleds ändå med ledighet och brukar avslutas med bokträff i Varberg. Visserligen var jag ledig igår och så fyller yngste sonen 16 år på måndag, men i övrigt finns det inte mycket kul med november. En just-nu-enkät lyser ändå upp i mörkret.

Just nu läser jag ingenting och mycket samtidigt. Läsningen kan nämligen kopplas till jobb och studier, vilket inte är mycket att blogga om. Nöjesläsningen består av Balkong med havsutsikt av Hanna Blixt och En handfull vind av Negar Naseh. Den förstnämnda är tyvärr lite sådär, men passar bra in i månadens läsutmaning.

Just nu tittar jag på den norska serien Efterglöd som en kollega tipsade om. Den finns på svtplay och får mig att skratta och gråta varje avsnitt. Jag har också börjat titta på första säsongen av Derry girls efter att Linus Fremin tipsat om den. Hans tips är alltid klockrena. Säsonger jag ser fram emot är tredje och sista säsongen av The Split och andra säsongen av The White Lotus. Skämskuddeserien som jag inte kan släppa är Love is Blind som är inne på sin tredje säsong. Vidrigt och väldigt underhållande.

Just nu lyssnar jag på Druid & Zimmerman show med fantastiska Katherine Zimmerman och min nya favorit Lova Olsson. Satirikern Moa Wallin är också riktigt rolig och ja, även David Druid funkar även om damerna är den största behållningen. Musikmässigt har jag det senaste lyssnat mycket på Gaël Faye. Jag visste inte att han var musiker, utan upptäckte det av en slump då jag letade efter nya böcker efter den fantastiska debuten Litet land.

Just nu längtar jag efter jul. Inte för att jag gillar jul, för det gör jag inte, men jag vill ha en längre ledighet. Hösten har varit galet trött och energin är på botten. Det kan vara så att jag försöker jonglera lite för många bollar, men det är fina bollar allihop.

Kika gärna in hos Anna och Ulrica som också berättar om det kulturella läget just nu.

11 reaktioner på ”Just nu i november 2022”

  1. Pingback: Just nu i november 2022 - Bloggfeed

  2. Pingback: Just nu i november 2022 - Bokfeed

  3. November är en trist månad! Jag gillar verkligen Derry Girls, en favoritserie. Jag funderade på Efterglöd, eftersom den är norsk, men jag har ju svårt att se serier där cancer spelar en stor roll.

  4. Bokföring enligt Monika

    Derry girls är bra! Jag håller på med tredje säsongen nu och har bara ett enda avsnitt kvar.

  5. På min skola börjar vi lite extra tidigt i augusti och sen har vi hela höstlovet ledigt. Faktiskt rätt skönt och sommarledigheten blir ju superlång ändå.

    1. Låter smart! Tycker visserligen att det känns som ledighet när du får rå dig själv och inte har elever, men helt ledig hade varit fint.

  6. Efterglöd låter intressant. Skulle vilja hitta något att glo på ibland som håller mig kvar. Hade tänkt läsa balkongboken men varit lite tveksam. Sparar den till nästa år och går all in på julromaner nu. Behövs i november!

Tyck till:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: