Bokmässepepp med Sara Ohlsson

Idag är det Sara Ohlssons dag på enligt O och den delar hon med sina författarkollegor Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck. Tillsammans har de skrivit trilogin om vännerna Eleni, Tilde och Jasmine i Gnesta och i eftermiddag kommer ett inlägg om Svaga tjejer som är den tredje och sista boken. Sara Ohlsson är också aktuell med en ny bok om Frallan som heter Frallan älskar läskigheter. Den illustreras som resten av serien av Lisen Adbåge och har recensionsdag på tisdag. Först blir det dock lite pepp inför Bokmässan och Sara Ohlssons svar på fem snabba frågor.

Äntligen en “riktig” Bokmässa igen. Hur peppad är du?

Jag är nästan orimligt peppad! Som om jag BEHÖVER mässan just nu. 

Hur ser din medverkan på Bokmässan 2022 ut?

Johanna och jag ska prata om Svaga tjejer i Lilla Piratförlagets monter, och så ska jag delta i två seminarier med Frallan-böckerna. Det ena handlar om att skriva feelgood för barn och det andra om karaktärsutveckling.

Vilka programpunkter vill du själv se? Vilken monter missar du inte?

Jag är bara där på torsdag-fredag och vet inte hur mycket jag kommer hinna se, men tänker åtminstone inte missa seminariet “Ljuva, härliga, skitjobbiga tonår” med bland andra Ellen Strömberg på fredagen. Och så kommer leta upp Novellix, eftersom jag har blivit besatt av att läsa noveller.

Vad har du för råd till den som besöker mässan för första gången?

Mitt bästa råd till alla besökare är att ha bra skor. Och en bra väska så man orkar bära hem alla böcker man råkar köpa.

Foto: Gustav Gräll

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: