Fyra böcker som kan bli Årets Feelgood

Nu har läsarna sagt sitt och fyra titlar från den långa nomineringslistan har tagit sig till final. Nu avgör en jury vilken av de fyra som tilldelas priset Årets Feelgood 2022 och vinnare avslöjas under Feelgoodfestivalen i Mariefred 27 augusti.

Följande titlar återfinns på den korta listan:

Breven som länkar oss samman av Anne-Lie Högberg, LB förlag

Det här låter som en trevlig bok som utspelar sig i två tider. I nutid har Marie tvingats stänga sitt pensionat och mår självklart sådär. När hon hittar ett brev som hennes mormor skrivit, men inte skickat, försöker hon få reda på sanningen om henne och resten av släkten. Dåtidsberättelsen handlar om Axel som reser till New York som 18-åring. Jag har läst och gillar annat av Anne-Lie Högberg och vill absolut läsa även den här.

Det enda jag vill är att leva av Birgitta Bergin, Piratförlaget

Även Birgitta Berglin är en författare jag läst flera böcker av som jag tyckt om, men det senaste har jag tappat bort henne. Det enda jag vill är att leva låter som en fin bok om vänskap över generationsgränserna. Det är coronapandemi och den äldre damen Linnea hörs på radion. Hon säger att det enda hon vill är att leva och någonting gör att Nike, en mycket yngre kvinna, bestämmer sig för att ta kontakt.

En enkel till Indien av Cassandra Brunstedt, LB-förlag

Cassandra Brunstedt debuterar med En enkel till Indien som handlar om Ella Franks som får drömjobbet som chefredaktör för ett stort modemagasin, men tappar bort sig själv. Hon köper en enkel biljett till Indien i något som låter som en flykt. På pappret låter det här inte alls som en bok för mig, men Brunstedt beskrivs som en svensk Jojo Moyes och har ändå röstats till final, så jag får väl ge boken en chans.

Kallbaderskan bland fjällen av Karin Härjegård, Printz Publishing

Karin Härjegård är inte debutant, men Kallbaderskan bland fjällen är hennes först feelgoodroman. Boken inleds med ett klassisk svek när huvudpersonen Helena inser att hennes man Martin har bedragit henne. Hon flyr till de härjedalska fjällen och får en vän i den mycket yngre Louise. Karin Härjegård är inte bara författare, utan även fjällpräst och jag blir faktiskt lite nyfiken på hennes bok.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: