Dags för final i Melodifestivalen 2022

Tiden går och mina små melodifestivalgalna ungar är ett minne blott. Det är alltså bara jag i familjen som har något som helst intresse för att se kvällens final. Allt har sin tid, men lite tråkigt är det. Å andra sidan var jag inte heller supernöjd när Eric Saades Popular spelades nörtifjorton gånger varje dag. Även om jag kommer att se finalen för mig själv på datorn blir det någon slags tippning av hur det slutar. Det här är mina tankar om årets finalbidrag.

Run To The Hills – Klara Hammarström

En del av mig gillar verkligen Klara Hammarstrand. Hon tar plats och är cool, men jag måste säga att jag är ganska tveksam till årets låt. Det känns lite Cotton eye Joe och kanske är det meningen, men att låta andfådd låten igenom ger ett stressat intryck mer än något annat. Nja, säger jag och jag tror inte heller att det här kommer att funka i Eurovision. Det som gör det extra svårtippat är att det här är en låt som spelats massor och som dessutom har låga odds som vinnare. Jag tippar ändå att Klara Hammarstrand slutar åtta. Här kan jag verkligen ha tokfel.

Som du vill – THEOZ

Jag har faktiskt gått och nynnat på Som du vill i veckan och det känns som en potentiell sommarhit, eller ett måste på förfesten. Dagispubliken känns också given, Hur det går ikväll? Hyfsat ändå och jag tror faktiskt att det är en fördel att låten tävlade i semifinalen. Jag tippar att THEOZ slutar femma.

Higher Power – Anna Bergendahl

Ännu en låt som gick vidare från semifinalen, men jag tror inte att den tjänade supermycket på det. Anna Bergendahl är stabil och fortsätter på den utstakade väg hon gått på de senaste åren. Själv saknar jag den lilla tösen med gitarr som sjöng This is my life. Faktiskt tycker jag också att Higher Power är svagare än de tidigare bidragen, samtidigt är Bergendahl proffsig och låten växer. Jag tippar att Anna Bergendahl tyvärr slutar tolva.

Änglavakt – John Lundvik

Det här kan verkligen gå hur som helst. Jag tycker verkligen om John Lundviks vinnarlåt Too late for love, men Änglavakt är verkligen något helt annat. Mer en bröllopslåt än en mellovinnare, men ballader har slagit förut och Lundvik har en röst som fångar. Möjligen lite väl mycket 90-talsvibbar a’ la’ Jan Johansen, men det kan funka i åldergrupperna 45 + om än inte hos denna snart tant. Jag tippar att John Lundvik slutar nia.

My Way – Tone Sekelius

Jag kan inte hjälpa det, men jag älskar Tone Sekelius. Om jag nynnat på andra bidrag, så är det My way jag sjungit på mest. Inte alls min typ av musik egentligen och det är definitivt mer än lovligt svulstigt, men samtidigt tror jag faktiskt att det här är en låt som kan gå hem i Eurovision. Inget annat bidrag gör mig heller så glad. Jag önskar mig en skräll och tippar att Tone Sekelius slutar fyra.

Bigger Than The Universe – Anders Bagge

Anders Bagge gick direkt till final, han är älskvärd, sjunger bra och har en hyfsad låt. Det kan räcka riktigt långt. Det som ligger som honom i fatet är att låten är överdrivet pampig och har lite för mycket fotbollskör över sig. Å andra sidan behöver det inte vara någon nackdel. Jag tippar att Anders Bagge kniper en bronsplats.

Innocent Love – Robin Bengtsson

Jag är ledsen, men det här är verkligen inte bra. Halvtaskig sång, synthtrummor och ett läskigt eko funkar sådär och då är jag ändå ett fan av 80-talet. Extra plus dock för en riktigt snygg tonartshöjning. Sången sitter som ett smäck, men låten är tyvärr rätt slätstruken. Det blir ingen topplacering för Robin Bengtsson och han slutar tia.

Freedom – Faith Kakembo

Faith Kakembo kan sjunga, det är det ingen tvekan om. Jag förstår däremot inte riktigt svenskarnas kärlek till gospelballader. Säkert, snyggt och ointressant. Det här är dock en låt med skrällpotential, men jag tippar att Faith Kakembo slutar sexa.

Bluffin – LIAMOO

Det här är nästan bra på riktigt. Snyggt, säkert, men också en smula tråkigt. Egentligen är LIAMOO den rimligaste vinnaren, men jag tror att han får nöja sig med en andraplats. Däremot blir jag inte varken överraskad eller besviken om han vinner. En hit blir det oavsett och många kommer att dansa till Bluffin under våren och sommaren. Den lilla förortskillen från Götet har utvecklats till en riktig artist, men jag får fortfarande elevvibbar när jag ser honom, vilket inte behöver vara negativt alls.

Hold Me Closer – Cornelia Jakobs

Först blev jag överraskad när Cornelia Jakobs tog sig direkt till final och dessutom som det bidrag som fått flest röster, men sedan har jag hört låten på radio och varje gång tänkt att jo, det här är en låt som faktiskt är bra på riktigt. Om det räcker är oklart, men jag vågar mig ändå på en skrälltippning och tror att Cornelia Jakobs är den som får representera Sverige i Turin i maj. Detta även om jag tror att den kommer att få det svårt att slå där. Jag är dock ett fan och kanske ska jag till och med kosta på mig en röst för att stötta Jakobs och Radiohjälpen.

I Can´t Get Enough – Cazzi Opeia

Ännu en poppig låt som också tagit vägen runt semifinalen och faktum är att det här är en låt som funkar riktigt bra på radion. Själva numret är inte alls min grej, men jag gillar låten mer för varje gång jag hör den. Det är dock svårtippat, men jag tror att Cazzi Opeia slutar sjua.

In i dimman – MEDINA

Flipp eller flopp? Helt ärligt har jag ingen aning. Spontant känns det som att MEDINA skrällde redan när de gick vidare till final, men det är ett bidrag som sticker ut i finalfältet och likheten med Bella Ciao kan vara en fördel inte minst med tanke på världsläget. Frågan är hur långt det räcker?! Jag tror att MEDINA slutar elva.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: