Veckans kulturfråga v.8 2022

Det är bokrea just nu och även om jag absolut inte ska köpa någonting alls (vet inte vem jag försöker lura) tänker jag fråga om just reaböcker idag. Livsfarligt, eftersom ni med säkerhet kommer att ge fina tips på böcker som jag inte ska köpa.

Har du planerat några reaköp? Vad vill du köpa?

Nej, jag har inte planerat att köpa något, men jag har självklart kikat lite och har hittat några titlar som kanske får flytta in trots allt. En är Virgin suicides av Jeffrey Eugenides som jag tänkt läsa längre. Frågan är dock om inte den engelska upplagan i serien The Collins Modern Classics lockar ännu mer, inte på rea, men nedsatt. Även Middlesex lockar och den tror jag kan tilltala mina elever. Alltid effektivt att skylla inköp på dem.

Annars är det lyrik jag brukar prioritera på bokrean och i år lockas jag av Den gröna riddaren av den taiwanesiska poeten Yang Mu, liksom av Den vita rosen av Olga Ravn och Till: igår: tolv vietnamesiska poeter. Vem jag ska skylla dessa eventuella inköp på vet jag inte, men eleverna behöver väl poesi också?!

14 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.8 2022”

    1. Nobelpristagare lockar alltid, men tror att jag kommer att läsa förra årets tidigast till sommaren. Krävande böcker behöver en utvilad hjärna.

    1. Tänker ju alltid det. Egentligen borde jag verkligen hoppa över köp eftersom jag dels har många olästa böcker hemma, men kanske främst för att jag läser mer e-böcker än pappersböcker.

    1. Har bara läst en nyare bok av Eugenides och det känns som att hans tidigare verk borde ingå i en svensklärares bibliotek. Sedan gäller det ju att de inte bara står i hyllan utan blir lästa.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: