Veckans kulturfråga v.43 2021

Jag jobbar nästa vecka, men många skolelever och en del lärare är lediga. Kanske finns det även andra som passar på att ta semester. Det är läslov och förhoppningsvis fokuserar många lite extra på just läsning.

Vad läser du under läslovet?

Mitt främsta mål är att faktiskt hitta en bok att fastna i. Just nu läser jag lite här och lite där, vilket säger en del om hur stressad och ofokuserad jag är. Tanken är att prioritera att lyssna färdigt på Kvinnor jag tänker på om natten av Mia Kankimäki, som tagit mig mer än en månad att komma igenom till 2/3. Bra, men det går väldigt långsamt. Jag vill också läsa Lana del Reys diktsamling Violet Bent Backwards Over the Grass och ser dessutom fram emot att sätta tänderna i Sara Lövestams nya bok Bära och brista, som är den andra Monika-boken.

21 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.43 2021”

  1. Hannele! Det händer något konstigt när jag klickar på länken till din blogg och innan sidan laddas helt hänvisas jag vidare till en reklamsida. Det hände samma förra veckan, men funkade på tredje försöket. Idag fungerade det inte alls. Vet inte om du fått något virus, eller om det bara är jag som har provlem.

   1. Det händer för mig också på Hanneles blogg. Jag trodde att det var jag som kom åt någon knapp, men då är det tydligen något annat. Ibland börjar det tjuta och det dyker upp ett meddelande om att det har blivit något fel på min dator och att jag ska ringa ett visst telefonnummer för att få hjälp, vilket jag INTE har gjort. Det är något skumt med detta.

    1. Hade ett liknande problem för några år sedan och vet flera med blogger som haft det i närtid. Tydligen kan det uppstå “säkerhetshål” i koden som gör att felaktig kod kan läggas in och skicka iväg läsarna från sidan. Kan ju ingenting om kodning, men så fick jag det förklarat för mig. Kan vara det som hänt här också?!

   2. jo, vet inte, virusprogrammet säger att allt ok… (jag har svårt att kommentera med några om jag inte är inloggad, funkar bara med stationär hemma… själv tillåter jag alla – och har inga spam-kommentarer, det ser man lätt, kollar ofta)

    1. Din sida är markerad som ”inte säker”, antagligen för att du inte ändrat till https. Ville bara göra dig uppmärksam eftersom jag hört flera som haft liknande problem, vilket skapat stora problem. Det är inte virus, utan en extra kodsträng som läggs in i bloggen så att läsarna skickas vidare.

 1. Bengt Erik Eriksson

  Jag håller på att läsa det allra sista i Fränder av Emma Donoghue, som var gripande och tankeväckande men samtidigt lättläst, och jag vill gärna läsa hennes Miraklet vid tillfälle. Men ikväll skall jag välja mellan antingen Aktrisen av Anne Enright (hennes Den gröna vägen är en verklig läsupplevelse, tycker jag) eller Vänd om min längtan av Ann-Luise Bertell (som jag hört mycket gott om och där en fortsättning kommer på svenska i vår). Vilken det blir kan jag omöjligt bestämma förrän föregående bok är stängd. Jo, så läser jag två eller tre sonetter av Shakespeare varje dag, i Eva Ströms vackra och begripliga tolkning, samt lär mig om ett träd per dag i A Tree A Day av Amy-Jane Beer.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d