En främling i mitt hus

I boken En främling i mitt hus tar Shari Lapena med oss till en stillsamt villaområde utanför New York där äkta paret Krupp bor sedan några år tillbaka. När Tom kommer hem från jobbet en eftermiddag är hans fru och bilen borta. Inte så konstigt kanske om det inte vore så att hon brukar vara hemma och att hon dessutom glömt låsa dörren. Han blir irriterad, men bestämmer sig för att börja med middagen. När han ringer henne upptäcker han att mobilen är kvar hemma och han hittar dessutom hennes handväska. Nu börjar ilskan övergå i oro.

Samtidigt kallas polisen till en singelolycka. En kvinna i 30-årsåldern har hittats medvetslös utan någon legitimationen sig. Bilen är dock registrerad på en Karen Krupp. Assistent Fleming beger sig till hennes hem och dyker upp där strax efter att Tom Krupp ringt larmcentralen. I närheten av olycksplatsen hittar tre tonårskillar en död man och tar några av hans tillhörigheter.

När Karen vaknar upp har hon tappat minnet och förstår inte alls varför hon lämnade hemmet så plötsligt. Hennes man stöttar henne, men när den döde mannen hittas och polisen börjar fundera över Karens biltur vet varken Tom eller Karen vad de ska tro. Den som verkar veta mest om vad som egentligen hände den där dagen är grannen Bridgid Cruikshank. Eller det borde hon i alla fall göra, med tanke på att hon är det närmaste besatt av paret Krupp.

För att kunna läsa En främling i mitt hus med hyfsad behållning behöver du köpa en rad mer eller mindre osannolika vändningar. Jag tyckte ändå att det var en hyfsat underhållande bok om än lite taffligt skriven. Ibland är det skönt med något riktigt snabbläst för att få igång en trött hjärna och i det syftet funkade den här boken helt okej, men förvänta dig inget storverk.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: