Veckans kulturfråga v.3 2021

Det är onsdag igen och dags för veckans kulturfråga. Januari, månaden som aldrig tycks ta slut, ägnar jag åt att läsa böcker från 2020 som jag inte hann läsa då. Vi vet alla att det är en omöjlig uppgift att hinna läsa allt som ges ut, men de hindrar inte att jag har en lång lista med böcker som jag verkligen vill läsa. Veckans kulturfråga inspireras av böcker du inte hann med under förra året.

Vilken bok från 2020 som du inte hann läsa vill du läsa i år?

 

Listan är som sagt lång och några titlar har jag redan hunnit bocka av. Två extra uppmärksammade hopppas jag hinna läsa innan månaden är slut och det är Hamnet av Maggie O’Farrell,  som tilldelades Women’s Prize for Fiction och Jag ser allt du gör av Annika Norlin, som nominerats till såväl Augustpriset som Borås Tidnings Debutantpris.

 

Jag ser fram emot era svar, trots att jag inser att risken för att min läslista kommer att bli ännu längre är överhängande. Svara i en kommentar, i er blogg eller på sociala medier.

20 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.3 2021”

 1. Eftersom jag är skolbibliotekarie så hamnar oftast läsningen av vuxenlitteratur ”året efter”, d.v.s. böcker från 2020 läses 2021. Det här året hoppas jag kunna ändra på det skeendet en aning. Titlar från i fjol som är inmatade i läsloggen för 2021:
  Jägarinnan / Kate Quinn
  Där kräftorna sjunger / Delia Owens
  Tillstånd / Axel Lindén
  Lisa och Lilly / Mian Lodalen
  Ganska nära sanningen / Anna Ahlund

  1. Noveller signalerar jobb för mig och därför läser jag det sällan för nöjes skull, men den här borde ha något speciellt.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: