Hyllvärmare och bokslattar i november

Jag måste få ordning i mina bokhyllor. Flytta resten av pocketböckerna till hyllan på övervåningen, rensa ut böcker jag aldrig kommer att läsa om och dessutom sortera de böcker jag vill läsa, men som ändå fått vänta i hyllan olästa allt för länge. Några har stått där en månad eller flera, andra har fått vänta i år. En sak de har gemensamt är att jag tänkt läsa dem alla, men inte gjort det ännu. Vissa har utvecklats till riktigt dåliga samveten.

I november kommer jag att fokusera på att läsa hyllvärmare och dessutom ägna mig åt slattläsning, dvs de böcker som blivit liggande halvlästa.

Några av böckerna på listan är:

Balladen om sångfåglar och ormar av Suzanne Collins

Bokcirkeln vid världens ände av Frida Skybäck

Fröken Island av Auður Ava Ólafsdóttir

Henrys hemlighet av Kristina Ohlsson

Hon den roliga av Alba Mogensen

Kirke av Madeline Miller

Museet för krossade drömmar av Elizabeth Buchan

Religion och hår av Daniel Sandin

Sverigevänner av Arash Sanari

Vi som flydde av Malala Yousafzai

Vi är Orlando av Johan Hilton

Kanske blir just dessa böcker lästa, eller så hittar jag andra fynd när jag botaniserar i hyllorna. Oavsett så är det böcker ur bokhyllan eller valfri bokhög som gäller i november. De måste inte vara fysiska, för se det väntar en hel hög olästa böcker även på mina läsplattor. Det är böcker jag haft månader, eller till och med år, på mig att läsa, som i vissa fall till och med påbörjats och som nu ska få äran att stå i fokus.

7 reaktioner på ”Hyllvärmare och bokslattar i november”

    1. Helt sant! Vissa böcker är dessutom medvetet olästa då jag har en idé om att jag vill ha en oläst bok av favoritförfattare kvar att läsa vid behov. Kanske är det sådana jag läser i november trots allt.

  1. Pingback: Månadens läskoll: oktober 2020 – Ellens läsrum

  2. Jag har också en hel del påbörjade böcker som jag nog ska ta tag i under november. Bokslattar – det var ett bra ord! Ska bara läsa klart årets läsutmaningar först. En klassiker kvar och två Augustnominerade, sen är jag i mål. Puh. Nästa år ska jag inte ha tre läsutmaningar…

    1. Det där att sy ihop alla läsutmaningar är ett projekt för sig. Snart klar med utmaningen att läsa böcker från 26 länder, men gällande Boktolvan är jag en bit ifrån. Dessutom lär jag inte hinna läsa så många böcker som jag satt upp som mål. Men, men, en bok i taget!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: