Tänk snabbt! (vecka 24)

I lördags var det Sveriges nationaldag och i alla fall där jag befann mig så spöregnade det och vi firade inte alls. Inte ens en lien jordgubbe pillade vi i oss. Hur gör du, firar Sveriges nationaldag eller inte?

Ganska ofta hittar jag nya favoritlåtar när jag ser filmer eller tv-serier. Senast var det när jag såg Normala människor och direkt sökte efter vilka låtar som spelades. Maken däremot brukar inte alls reflektera över musiken när han ser film eller tv-serier. Hur funkar du? Fastnar du för musiken i filmer eller tv-serier eller går den dig förbi?

Några nätter nu har jag sovit med katt på mig och det är både mysigt och rätt jobbigt. Vad väljer du om du måste välja, katt eller hund?

Vi har ju alla telefoner, men frågan är om vi använder dem till att ringa. Vad föredrar du, ringa eller sms:a?

Snart är det sommar och det betyder för många mer ledighet och kanske mer läsning. Har du gjort läslistor inför sommaren eller inte?

 

Veckans fem snabba lyder

firar Sveriges nationaldag eller inte?

fastnar för musik i filmer och tv-serier eller inte?

katt eller hund?

ringa eller sms:a?

läslistor inför sommaren eller inte?

 

Mina svar lyder så här

firar Sveriges nationaldag eller inte? Rent principiellt har jag ingenting emot firandet, men jag deltar i princip aldrig. Det jag tycker är finast på Sveriges nationaldag är välkomnandet av nya medborgare och en sådan ceremoni brukar de ha lokalt varje år.

fastnar för musik i filmer och tv-serier eller inte? Som jag skrev tidigare är musiken en viktig del av många film- och tv-upplevelser. Jag har till exempel Good Will Hunting att tacka för att jag upptäckte fantastiska Elliott Smith och hans musik finns med även i Normala människor.

katt eller hund? Det är få hundar jag tycker om och inte ens dessa vill jag gosa med på grund av allergi. Gillar katter som är mer tillbakadragna och dessutom luktar godare.

ringa eller sms:a? Jag pratar med mamma och ibland med min morfar i telefonen. I övrigt är jag en telefonskeptiker som gärna skriver istället.

läslistor inför sommaren eller inte? Jag har en lång och en kort lista, samt en rad böcker som jag gärna hade hunnit med förutom böckerna på listorna. Ett omöjligt uppdrag alltså.

 

Nu är det din tur. Vad väljer du? Tänk snabbt?

12 reaktioner på ”Tänk snabbt! (vecka 24)”

  1. Pingback: Tänk snabbt! – Tant Augustas tekopp

  2. Lyssnar alltid till musiken i filmer och serier. Ett tips: ”Safe”-serien med låten ”Fire” av och med Barns Courtney. Otroligt bra.
    Gillar inte djur så varken katt eller hund.
    Gillar inte folk så pratar helst inte i telefon. Och med en gammal mobil tar sms evigheter att få i väg…
    Klickat i för reservation på bibblan: Rolf och Nuckan. Tack för tips och glad tisdag 🙂

    1. Och jag har aldrig förstått hur någon kan missa musiken. 😉 För mig är den väldigt ofta en stor del av film- och tv-upplevelsen. Till exempel är den som musiksätter Mästarnas mästare en person med riktigt bra musiksmak.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: