Tänk snabbt! (vecka 17)

April fortsätter i en dimma av coronarapportering. Skönt att det varit fint väder och att jag har en altan att njuta av solen på. När världen krymper blir det lite svårare att komma på vettiga alternativ till utmaningen Tänk snabbt! men jag har krystat fram några alternativ den här veckan också!

I helgen anordnades en hyllningsgala för sjukvårdspersonal kallad One world together at home och den får inspirera några av veckans val. Tre av de sångerskor som uppträdde var Lady Gaga, som också var med och organiserade galan, 90-talsdrottningen Céline Dion och nya stjärnskottet Billie Eilish. Vem väljer du?

Några riktiga ikoner uppträdde också och jag charmades själv av Rolling Stones framträdande. Andra giganter som syntes var Elton John, som spelade på ett piano i sin trädgård och Paul McCartney som rev av Lady Madonna i något som liknande en källarstudio. Vilken av dessa giganter föredrar du?

Hur ser din relation till musik ut? Föredrar du att lyssna eller att sjunga själv?

Sol betyder glass och jag undrar vad du föredrar om du får välja. Strut eller bägare?

Blurbar, dvs korta hyllningstexter om böcker, ofta från recensioner i tidningar eller från kända författare, syns ofta på böckers omslag eller i den reklamtexter som skickas ut. Ibland dyker bokbloggare upp i dessa blurbar och jag tycker alltid att det är roligt när ens namn syns. Brukar du välja bok efter blurb eller struntar du i dem?

 

Veckans val ser ut så här?

Lady Gaga, Céline Dion eller Billie Eilish?

Rolling Stones, Elton John eller Paul McCartney?

lyssna eller sjunga?

strut eller bägare?

blurbar eller inte?

 

Mina svar lyder som följer:

Lady Gaga, Céline Dion eller Billie Eilish? Céline Dion har aldrig varit min kopp te, Lady Gaga har sina ljusa stunder, men jag har helt fastnat för Billie Eilish den senaste tiden.

Rolling Stones, Elton John eller Paul McCartney? När det gäller helgens framträdande måste jag säga Rolling Stones, men det är de andra två herrarna vars musik påverkat mig mest. Valet är svårt, men jag väljer Paul McCartney vars musik följt mig så länge jag kan minnas.

lyssna eller sjunga? Jag gillar ju att sjunga, men numera sjunger jag mest i bilen. Lyssna får det alltså bli.

strut eller bägare? Strut är gott, men kladdigt, så jag väljer bägare.

blurbar eller inte? Jag skulle inte säga att jag ofta väljer bok efter blurb, men jag noterar dem och ibland har det faktiskt hänt att jag köpt en bok endast på grund av att en författarfavorit blurbat den.

 

 

 

 

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: