Mer politiskt blir det knappast

Den fjärde säsongen av serien The Good Fight har just börjat sändas på HBO och de två första avsnitten av de totalt tio är publicerade. Första avsnittet inleds med att huvudpersonen Diane Lockhart ser på tv hur USA:s 45:e president svärs in och hon heter Hillary Rodham Clinton. Diane jublar, men snart ersätts sändningen med myrornas krig och hon inser att verkligheten är en helt annan än den hon drömmer om. När hon kommer till jobbet dagen efter verkar det ha gått tre år och det är definitivt Hillary som är president. Att Trump skulle vara president är något alla skrattar åt och ja, det borde helt klart varit så verkligheten ser ut. Självklart förlorade han valet efter rådet att ”grab them by the pussy”.

Tyvärr blir världen inte helt fantastisk trots att Hillary är president. Det hjälper inte ens att hon och hennes stab lyckats hitta botemedlet mot cancer. Andra problem kvarstår och Diane inser att det inte varit några kvinnoprotester, att ingen hört talas om ”pussyhats” och att #metoo aldrig ägt rum. Istället ska hon nu försvara Harvey Weinstein och hon lyckas inte övertyga sina kollegor om att det är en riktigt dålig idé. Budskapet är tydligt. Världen är inte svart eller vit, fin eller ful. Vissa saker behöver hända för att annat ska ske. En spännande syn på världen helt klart.

Jag absolut älskade serien The Good Wife om Alicia Florrick som återgår till advokatyrket efter att hennes man blivit dömd i en sex- och korruptionsskandal. När han hamnar i fängelse måste hon försörja familjen. Efter sju säsonger lades The Good Wife tyvärr ner, men istället skapades spin-off-serien The Good Fight med Alicias kollega Diane i huvudrollen. Även om jag saknar Julianna Margulies karaktär gillar jag även den här serien. Favoriten är Cush Jumbo som spelar Lucca Quinn, som också fanns med redan i The Good Wife.

Det råder ingen tvekan om att skaparna av The Good Fight avskyr Donald Trump och i säsong drevs det friskt med den som tyvärr blev USA:s 45:e president istället för Hillary Rodham Clinton. Till hösten får amerikanerna välja mellan två gamla, vita män och jag hoppas att pajasen på tronen får finna sig i att lämna Vita Huset. Tyvärr tror jag inte att det är ett troligt scenario och då behövs ännu mer kritiska tv-serier som The Good Fight. Jag hoppas på en riktigt bra fjärde säsong och skulle inte ha något emot att den läggs ner därefter om anledningen är att de inte längre behöver driva med landets president.

 

Läs gärna tidigare inägg om serien The Good fight här.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: