The Whitstable High Tide Swimming Club

I det lilla samhället Whitstable styr tidvattnet möjligheten att bada. Det är därför Deb och Maisie träffas vid Reeves Beach när det är högvatten och till slut börjar prata. Ni vet hur det är med människor som man inte känner, men delar vanor med. Till slut går det inte att låtsas som att den andre inte finns. Det visar sig att de två damerna har mer gemensamt än att de älskar att simma, de är nämligen nyskilda båda två och i behov av nya vänner. När det dyker upp fler badare blir de en liten grupp och Ann, som aldrig går i vattnet, men gärna bestämmer, skapar en sida på Facebook. De döper sig till The Whitstable High Tide Swimming Club.

För att få in lite spänning krävs dock en konflikt och här handlar det om marknadskrafter som vill omvandla den lilla stranden till en plats för restauranger, barer och affärer. Självklart måste simsällskapet kämpa för att få behålla sin badplats och de använder en hel del uppseendeväckande metoder.

Katie May låter oss lära känna en samling udda figurer som lyckas hitta en plats där de kan höra till. Det här är verkligen en djupt mänsklig och trevlig bok om karaktärer som jag faktiskt bryr mig om. Den tar upp den ensamhet som många känner och hur människor kan mötas på de mest oväntade sätt. Mest tycker jag om huvudpersonen Deb, som egentligen är både naiv och irriterande, men samtidigt så härligt målmedveten. Det är inspirerande att läsa om någon som kämpar för att börja ett nytt liv mitt i livet.

Boken är utgiven på svenska av Lind & co med titeln Det lilla simsällskapet vid havet.

Rulla till toppen
%d