The Bookshop on the shore

I nya boken The Bookshop on the shore tar Jenny Colgan oss med till Skottland igen och låter oss spana på Nina Redmond, ägaren till den rullande bokhandeln, sådär lite grand på avstånd. Nina är höggravid och behöver någon som sköter bokhandeln åt henne. Som tur är har hennes kompis Surinder den perfekta kandidaten. Hon har nämligen just fått veta att hennes bror Jaz har en son och att sonen och mamman riskerar att vräkas.

Det är så vi får lära känna Zoe, mamma till Hari, en ensamstående sådan trots att Jaz ibland dyker upp. När vikariatet i bokhandeln dyker upp bestämmer hon sig för att flytta och hon kombinerar jobbet med att bli inneboende nanny åt ensamstående pappa med ett gäng vilda barn som avverkat fler nannys än de kan räkna (hej Sound of Music).

En styck sorgsen, förvirrad och frånvarande pappa boende i ett stort, förfallet hus (slott?) med barn som saknar sin mamma och inte riktigt vet hur de ska umgås med andra människor. En styck fattig, ensamstående mamma med son som ännu inte yttrat ett ord, trots att han borde börjat prata för flera år sedan. En ägarinna till en bokhandelsbuss som ska föda när som helst och vars man är mer intresserad av sina djur än något annat. Där har ni huvudkaraktärerna i boken som väl ändå får ses som en uppföljare till Den lilla bokhandeln runt hörnet och det är karaktärerna och miljön som gör boken. Det och det faktum att Jenny Colgan är riktigt rolig.

Jag gillar Jenny Colgans böcker. Visst följer de en klassisk mall, men jag tycker ändå att hon lyckas underhålla på ett både bra och smart sätt. Zoe är kanske inte min favorit av hennes kvinnliga hjältinnor, men hon är trevlig att läsa om. När jag var inne på Colgans hemsida insåg jag dessutom att hjältinnorna är fler än jag anat. Vad sägs om Maggie, som är lärare i serien som inleds med Class: Welcome to the Little School by the Sea, Issy på The Cupcake Café och Rosie som jobbar på The Sweetshop of dreams? Nya bekantskaper för mig. Hav, böcker, bakning, mat och godis verkar vara Colgans grej. Ön i havet är min favoritserie, men bokhandelsbussen kommer som god tvåa. Den mest kända om Polly och det lilla bageriet har jag faktiskt inte läst. Det borde jag kanske? Vilken är din favoritserie av Jenny Colgan?

2 reaktioner på ”The Bookshop on the shore”

  1. Du borde verkligen läsa den första serien om det lilla bageriet. helt underbar feel good =)

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: