52 bra saker: Skrivjobb

Jag tror faktiskt inte att jag kommer att byta bort läraryrket, för trots att jag ofta är alldeles för trött och stressad, tycker jag alldeles för mycket om yrkets kärnuppdrag för att ge upp. Däremot är jag väldigt glad över att jag haft och fortfarande har en del skrivjobb som ger utmaningar och dessutom lite extrainkomster. Just nu har jag inget större skrivprojekt på gång, men ett lite mindre ska slutföras just idag. Den här veckan skriver jag nämligen arbetsmaterial till ett antal titlar som kommer ut på Vilja förlag i höst. Det är ett roligt och viktigt jobb, då tillgången till lättläst litteratur är en hjärtefråga.

Någon skönlitterär författare blir jag aldrig, men jag tycker om att skriva läromedel och handledningar till böcker. Det är ett bra sätt att få tänka igenom min undervisning och sprida idéer som jag hoppas och tror ska funka för andra.

En glad skrivaronsdag önskar jag er alla!

 

 

Photo by Alex Knight on Unsplash

 

2 reaktioner på ”52 bra saker: Skrivjobb”

  1. Åh – jag är ju utbildad senarelärare och har jobbat som det i två omgångar hittills, men har både gångerna fått inse att den negativa stressen blivit för stor för mig – jag vill så mycket och jag vill inte jobba som lärare när jag inte känner att jag har förutsättningarna att göra ett bra jobb. Nu hoppas jag dock att bibliotekarieyrket ska gå att antingen kombinera med läraryrket någon gång framöver eller att det i alla fall gör mig till en bättre bibliotekarie att ha lärarutbildningen i ryggen!

    Det är skönt att höra att du orkar med läraryrket! Lärare behövs ju! Bra sådana dessutom! ❤️

    1. Jag har jobbat i 20 år och ännu inte riktigt lärt mig att sätta gränser, så lätt är det inte när jobbet aldrig tar slut. Rutinen gör dock att vissa saker går snabbare och det är skönt. Skulle gärna vara bibliotekarie å andra sidan!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: