Här ska läsas ungdomsböcker

Jag brukar lyfta vikten av att som lärare hålla koll på nyutgivna böcker som har unga läsare som målgrupp och att jag inte ens läst en handfull nya ungdomsböcker i år är verkligen inte alls bra. Så kan vi inte ha det och därför har jag lovat mig själv att göra ett läsryck som börjar precis nu. Nu är det betygstider och min läshjärna funkar väl sådär, men målet är ändå att få i mig några färska ungdomsböcker som jag på förhand tror ska hålla god kvalitet. Bland dem finns boken på bilden ovan av min stora favorit Mia Öström, vars två tidigare bok för unga vuxna varit riktigt bra.

Vilka bra, nya ungdomsböcker får jag inte missa?

8 reaktioner på ”Här ska läsas ungdomsböcker”

  1. Kolla in Moxie och Doften av ett hem. Även Fandom och Så jävla kallt. Det är mina tips!

  2. Jag inser att jag också läst alldeles för lite ungdomsböcker i år.
    “Jag dog och fick liv igen” är fascinerande och frustrerande, kan förhoppningsvis hjälpa unga som mår psykiskt dåligt.
    Jag gillade “Olivia för alltid”, men den kanske du har läst? Annars ser jag fram emot att läsa Stephanie Tromlys tredje bok om Zoe och Digby, “Mitt hjärta borde slå någon annanstans” och “Sexstrejken”.

  3. Internment av Samira Ahmed! Den gavs ut nyss. Från i höstas: Mizeria av Melody Farshin, Inte din bror av Malin Stehn och Under samma himmel av Katherine Marsh (den senare är dock för 9-12 och inte ungdom, egentligen).

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: