enligt O

Tankar från en bokberoende

Här ska läsas ungdomsböcker

Jag brukar lyfta vikten av att som lärare hålla koll på nyutgivna böcker som har unga läsare som målgrupp och att jag inte ens läst en handfull nya ungdomsböcker i år är verkligen inte alls bra. Så kan vi inte ha det och därför har jag lovat mig själv att göra ett läsryck som börjar precis nu. Nu är det betygstider och min läshjärna funkar väl sådär, men målet är ändå att få i mig några färska ungdomsböcker som jag på förhand tror ska hålla god kvalitet. Bland dem finns boken på bilden ovan av min stora favorit Mia Öström, vars två tidigare bok för unga vuxna varit riktigt bra.

Vilka bra, nya ungdomsböcker får jag inte missa?

Föregående

Eurovision 2019 — första semifinalen

Nästa

Årets andra Eurovision-semi

6 kommentarer

 1. Cecilia

  Kolla in Moxie och Doften av ett hem. Även Fandom och Så jävla kallt. Det är mina tips!

 2. Jag inser att jag också läst alldeles för lite ungdomsböcker i år.
  “Jag dog och fick liv igen” är fascinerande och frustrerande, kan förhoppningsvis hjälpa unga som mår psykiskt dåligt.
  Jag gillade “Olivia för alltid”, men den kanske du har läst? Annars ser jag fram emot att läsa Stephanie Tromlys tredje bok om Zoe och Digby, “Mitt hjärta borde slå någon annanstans” och “Sexstrejken”.

 3. Johanna Lindbäck

  Mia Öströms ÄR jättebra, och så Siri Sponts “Är det nu allt börjar?”.
  http://rabensjogren.se/bocker/188282-ar-det-nu-allt-borjar-

  Blir helt glad när jag läser dem för hantverket är så himla säkert.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: