Störst av allt — första avsnittet

Störst av allt är den första svenska originalserien på Netflix och baseras på Malin Persson Giolitos bok med samma namn. På engelska heter den Quicksand. Jag läste boken för lagom länge sedan och kommer ihåg den i stora drag, men är osäker på en hel del detaljer. Det gör att jag inte kommer att irritera mig på saker som är olika i boken och tv-serien.

Hittills har jag bara hunnit se första avsnittet, men vill ändå skriva några raders reflektion. Spontant känns det som att det här kommer att bli en höjdarserie, mycket tack vare Hanna Ardéhn, som spelar Maja. Hon är bra och trovärdig. En skådespelare som verkligen äger tittarens uppmärksamhet.

Det är absolut inget fel på Felix Sandmans tolkning av Sebastian, men jag har faktiskt lite svårt att förstå vad det är som får Maja att falla för just Sebastian. Det var egentligen samma känsla jag fick när jag läste boken, men den blir ännu tydligare i tv-serien.”Han kunde få vem han ville, men han valde mig.” är Majas egen reflektion och kanska handlar det om just det. Sebastian är självsäker, han är megarik och verkar ha fullt fokus på Maja.

Reuben Salmander spelar Sebastians pappa Claes Fagerman, som är riktigt obehaglig. En typisk gräslig mansgris med alldeles för mycket makt. Charmig på ytan, men så beräknande.

Ett avsnitt alltså, men det gav helt klart mersmak. Alla karaktärer har ännu inte dykt upp och det finns mycket kvar av det som händer i boken. Jag ska också spana efter två elever som varit med som statister. Kanske finns de med på en fest och i klassrummet. Det återstår att se.

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: