52 bra saker: Bad och bok

Egentligen är det onödigt att bada när man kan duscha, men eftersom vi lyckas hålla oss till en rekordlåg vattenräkning i den tydliga ohygieniska familjen O, brukar jag unna mig ett bad ibland. Bäst är det med massor av badskum eller badolja, en riktigt bra bok och kanske ett glas vin.

Lördagens badbok var Det kommer aldrig vara över för mig av Mhairi McFarlane, en bok jag snart läst ut och tycker mycket om. Lagom lättsamt för en stund i badkaret.

Originaltiteln är Don’t you (forget about me) som ju är en gammal låt av Simple Minds, kanske mest känd för att den spelades i kultfilmen Breakfast Club i alla fall tänker jag på filmen när jag hör låten. På svenska har titeln istället plockats från en låt av Håkan Hellström och som stort fan av densamme. Texten funkar hyfsat till bokens innehåll, även om texten i Simple Minds låt stämmer bättre. Huvudpersonerna träffas igen efter lång tid och frågan är: ”Will you recognize me? Call my name or walk on by?”

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: