En höstlig helgplanering

Böcker och tv-serier är den kultur jag får i mig just nu. Huvudet hänger inte riktigt med efter en alldeles för känslomässigt krävande period, men läser gör jag om än inte de mest krävande böckerna.

I helgen ägnar jag mig åt detta:

Jag har just börjat läsa Jonas Gardells Till minne av en villkorslös kärlek och inledningen är en av de bästa jag läst på mycket länge. Kanske blir det sedan lite babbligt, men Gardells stream of consciousness är ändå väldigt charmig.

Blodlokan av Louise Boije af Gennäs var en av sommarens stora överraskningar och nu ska jag läsa uppföljaren Skendöda. Jag påbörjade den så smått tidigare i veckan, men behöver lång, sammanhängande lästid för att riktigt kunna sjunka in i den.

Hela familjen O tittar på serien Zoo, som egentligen redan har spårat ur så mycket att den nästan blivit för mycket, men vi har fyra avsnitt kvar av säsong 3 och vi måste få veta hur det går.

Jag hade tänkt se To all the boys I’ve loved before redan förra helgen, men det hanns inte med. Nu hoppas jag att jag får tid att göra det.

Vad planerar du att läsa och titta på i helgen?

8 reaktioner på ”En höstlig helgplanering”

 1. Jag hoppas se klart Sharp Objects och se andra halvan av Känn ingen sorg som påbörjades tidigare i veckan men jag höll på att somna efter en timme. Har även lånat A hard day’s night på bibblan så den ska konsumeras!

  Jag läser också Gardell och tänker mig att jag nog blir klar i helgen. Kämpar vidare med Det – går inte snabbt, fast jag gillar den – och tänkte efter Gardell börja på Moderskap av Sheila Heti.

  Trevlig helg <3

  1. Har faktiskt inte sett Känn ingen sorg, men vill egentligen göra det. Ser så himla sällan film. Märkligt egentligen att en film känns för lång, när flera avsnitt av en tv-serie går utmärkt. Sharp Objects vill jag också se, men har inte vågat börja ännu av risk att försvinna från världen ett bra tag.

 2. Vet inte vad jag kommer att se på, men jag ska läsa klart Swedish Love – Filmhelgen av Johan Theorin ikväll och kanske även att jag hinner färdigt med Generalens älskarinna del två av Lisa Hågensen 🙂

 3. Har kommit igång med ”Rakkniven”, och har Ferrantes ”Dagar av ensamhet” i bokhyllan. Dessutom fick jag med mig den nya Lagerlöf-biografin från biblioteket. Fast egentligen borde jag göra boxplottar till ett vetenskapligt manus :-/

  1. Rakkniven står på min mentala läslista, men får vänta lite. Har fjärde delen i Ferrantes Napolikvartett kvar att läsa också, innan jag ger mig på annat av henne (?). Det finns också en del måsten och borden att ta tag i, men försöker förtränga de flesta … 😉

 4. Läser Kings DET och tänkte försöka se Guernsey-filmen. Lyckades se Till alla killar… förra helgen och den var väldigt bra!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: